Pele ima 74 let. Foto: Reuters
Pele ima 74 let. Foto: Reuters

zaradi zdravstvenih težav pogosto v bolnišnici, pomirja svoje oboževalce, da je z njim vse v redu.

"Rad bi izkoristil to priložnost in vam vsem sporočil, da sem dobro. Blagoslovljen sem, da imam vašo podporo in ljubezen in hvala Bogu, da ni z mano nič hujšega," je 74-letni Brazilec sam zapisal prek Facebooka in Twitterja.

Pele, ki je imel 13. novembra operacijo žolčnih in ledvičnih kamnov, je v ponedeljek v bolnišnici v Sao Paolu pristal zaradi urološke infekcije. Iz bolnišnice Alberta Einsteina, kjer se legendarni nogometaš zdravi, so sporočili, da je Pele na intenzivni negi. Dodali so, da se dobro odziva na zdravljenje z antibiotiki, a je še vedno na dializi ledvic. Sicer pa je luciden in že diha brez pomoči respiratorja, so še napisali v sporočilu.

Pele, s pravim imenom Edson Arantes do Nascimento, je po mnenju nekaterih najboljši nogometaš vseh časov. V karieri je na 1363 tekmah zabil 1281 zadetkov. Z Brazilijo, za katero je dosegel 77 golov na 91 tekmah, je bil trikrat svetovni prvak, prvič leta 1958, ko je bil star 17 let. Tedaj je v finalu proti Švedski dosegel dva zadetka. Nekdanji zvezdnik z vzdevkom O Rei oziroma kralj je še zdaj edini nogometaš s tremi svetovnimi zvezdicami.