Zakonca so paparaci ujeli v objektiv na jutranji kavi v Sarajevu. Foto: EPA
Zakonca so paparaci ujeli v objektiv na jutranji kavi v Sarajevu. Foto: EPA

37-letno igralko na "balkanski turneji", na katero je krenila zaradi snemanja filma Venuto al Mondo italijanskega režiserja Sergia Castellitta, spremljata tudi njen mož in kolega Javier Bardem ter njun osemmesečni sinček Leo.

Prihod španske igralke je tako v BIH-u kot na Hrvaškem vzbudil veliko pozornosti, v bosanski prestolnici pa se je zgodil tudi manjši incident med fotografi in telesnimi stražarji Penelope Cruz.

Ti so namreč na silo želeli odstraniti fotografe, ki so želeli ujeti igralko v objektiv na prizorišču snemanja na Baščaršiji. Po fizičnem napadu telesnih stražarjev so fotografi poklicali celo može v modrem, ki so skušali umiriti celotno situacijo.

Snemanje se bo nadaljevalo v Italiji
Na Korčulo je tričlanska družinica prispela prav tako v družbi telesnih stražarjev in policije, ki so z zaprtjem ulic skušali na vse načine oddaljiti paparace, obenem pa so odganjali radovedne turiste. Kljub prizadevanjem pa je hrvaškim fotografom vseeno uspelo ujeti prihod Penelope na hrvaški otok.

Poleg snemanja na Korčuli naj bi nekaj filmskih prizorov posneli tudi v Orebiču. Snemanje drame, v katerem ima Penelope vlogo vdove Gemme, ki pripelje v Sarajevo 16-letnega sina, da bi mu pokazala mesto, kjer je v devetdesetih letih v vojni umrl njegov oče, pa se bo po končanih kadrih na Hrvaškem preselilo v Italijo.