Penelope Cruz med snemanjem v Modeni. Foto: EPA
Penelope Cruz med snemanjem v Modeni. Foto: EPA

48-letno igralko, ki je leta 2008 prejela oskarja za najboljšo stransko igralko v filmu Woodyja Allena Ljubezen v Barceloni, so tako pretekli teden opazili, kako se sprehaja po središču Modene, kjer je obiskala slavno lokalno restavracijo Da Enzo. Tam je po poročanju italijanske tiskovne agencije Ansa naročila lokalno specialiteto torteline.

Enzo Ferrari. Foto: AP
Enzo Ferrari. Foto: AP

Opazili so jo tudi med snemanjem na ikoničnem največjem modenskem trgu Largu Garibaldi, dan pozneje pa na pokopališču San Cataldo, ki je postalo prizorišče filma, postavljenega v leto 1957, ko je bil eden najbolj žalostnih dni v Ferrarijevem življenju, pogreb njegovega sina Dina.

Mestni svet je ta teden po navedbah Anse tudi sporočil, da bodo deli mestnega središča, vključno z okrožjem Casalgrande, med snemanjem zaprti.

Penelope Cruz je v filmu pripadla vloga Laure Ferrari, žene Enza Ferrarija, ki ga bo v filmu igral ameriški igralec Adam Driver. V filmu bosta nastopila tudi ameriška igralka Shailene Woodley in njen rojak Patrick Dempsey.

Na kinematografska platna naj bi film prišel prihodnje leto. Prikazuje življenje Enza Ferrarija, tako družinske težave kot njegove priprave na avtomobilistično dirko Mille Miglia leta 1957.

Ameriški režiser Mann je po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA že v 90. letih prejšnjega stoletja govoril o snemanju filma o avtomobilskem mogotcu z dvema svetovnima vojnama in številnimi družinskimi tragedijami v ozadju. Pomemben del filma je prav leto 1957, ko je Ferrarijev dirkalnik na Mille Miglia po Italiji doživel nesrečo s smrtnim izidom.