Sean Penn bo (oz. je že) kazen odslužil z družbenokoristnim delom na Haitiju. Foto: EPA
Sean Penn bo (oz. je že) kazen odslužil z družbenokoristnim delom na Haitiju. Foto: EPA

Igralec sicer ni prišel na sodišče, zastopal ga je le njegov odvetnik Richard Hirsch, ki je sodišču takoj predlagal, da Pennu kot opravljanje družbenokoristnega dela štejejo tudi njegovo pomoč Haitiju, kjer je igralec razlagal vreče s prvo pomočjo, hrano, pomagal postavljati začasna prebivališča, zdravstvene domove oz. zavetišča in podobno.

Obenem je sodnik igralcu naložil tudi 36-urni tečaj nadzorovanja jeze in odredil, da se fotografu, ki ga je Američan napadel oktobra, ne sme približati na manj kot 100 metrov, je ameriškim medijem pojasnil tiskovni predstavnik okrožnega tožilca, Frank Mateljan.

Pennov odvetnik se je zavzemal za to, da sodni postopek čim prej končajo, saj "zavlačevanje ne bi bilo smiselno in bi g. Penna le motilo pri njegovem humanitarnem delu, še posebno pri njegovem delu na Haitiju". Prav zato je igralec sprejel, kar je predlagalo tožilstvo, je še pojasnil Hirsch. Na sodišču pa še vedno ostaja civilna tožba fotografa, ki od igralca za povzročene telesne in duševne bolečine zahteva denarno odškodnino.

Oktobra lani se je namreč Penn zapletel v spor s fotografom Jordanom Dawesom, nakar ga je fizično napadel in brcnil v nogo. Pri tem ga je na njegovo nesrečo posnela tudi kamera. Zaradi tega mu je sicer grozila celo zaporna 18-mesečna kazen.