Foto: AP
Foto: AP

V tožbi Diddyjevo nekdanje dekle Casandra Ventura navaja, da je bila deset let ujeta v toksični cikel zlorab in nasilja. 54-letni Combs vse obtožbe zanika in obtožuje 37-letno pevko, da ga skuša izsiljevati. Njegov odvetnik pa je dejal, da so trditve "žaljive in nezaslišane".

Ventura, R&B pevka in plesalka, ki nastopa pod umetniškim imenom Cassie, navaja, da jo je raper in producent v desetletju njune zveze, ki se je začela, ko je bilo njej 19 let, njemu pa 37, pretepal in posilil. "Po letih molka in teme sem končno pripravljena povedati mojo zgodbo," je sporočila v izjavi.

Tožba vključuje vrsto zelo nazornih opisov nasilnih zlorab, ki so se začele dogajati kmalu za tem, ko sta se leta 2005 spoznala in jo je Combs vzel pod okrilje svoje založbe Bad Boy. Nato naj bi "ranljivo gdč. Venturo je napajal z alkoholom in mamili ter tako povzročil, da je zapadla v nevarne zasvojenosti, ki so prevzele njeno življenje". Prav tako naj bi jo prisilil v seks z vrsto moških prostitutk, ki jih je najel, on pa je srečanja snemal za lasten užitek.

Foto: AP
Foto: AP

V tožbi je Combs označen za "serijskega družinskega nasilneža, ki je redno pretepal in brcal gdč. Venturo, da je bila polna modric, podplutih oči in krvi".

Ventura pravi, da se je odločila, da zdaj le spregovori "zavoljo sebe in ostalih žensk, ki v svojih zvezah trpijo nasilje in zlorabe".

Odvetnik: Tožba polna neresnic

Combsov odvetnik Benjamin Brafman je za BBC povedal, da je Ventura zahtevala 30 milijonov dolarjev v zameno, da ne napiše knjige o njunem razmerju, v katerem bi Combsa očrnila.

Po Brafmanovih besedah sta s Combsom njeno zahtevo "brezpogojno zavrnila kot brezsramno izsiljevanje". "Gdč. Ventura se je zdaj zatekla k tožbi, polni neosnovanih in nezaslišanih laži, a bi tako očrnila ugled g. Combsa in pri tem zaslužila," je dodal.

V odgovor Brafmanu je odvetnik Venture Doug Wigdor dejal, da je Combs ponudil, da plača "osemmestno številko, da bi jo tako utišal in preprečil, da vloži to tožbo". "Gdč. Ventura je njegovo ponudbo zavrnila in se odločila, da da glas vsem ženskam, ki trpijo v tišini," je dejal.

Ventura v tožbi še navaja, da ji je Combs povedal, da namerava "razstreliti" avtomobil raperja Kid Cudija. Combs je namreč postal ljubosumen, ko je Cudi izrazil zanimanje za Cassie. Pevki naj bi načrt razkril med pariškim tednom mode leta 2012.

"G. Combs je gdč. Venturi povedal, da bo razstrelil Kid Cudijev avto, in da hoče, da je Kid Cudi doma s prijatelji, ko se to zgodi. In kmalu za tem je Kid Cudijev avto res eksplodiral na njegovem dovozu," navaja tožba.

Tiskovna predstavnica Kid Cudija je za New York Times potrdila navedbe Venture.