Pink je športnice podprla in jih pohvalila za pokončno držo. Foto: Reuters
Pink je športnice podprla in jih pohvalila za pokončno držo. Foto: Reuters

Pevka Pink je na Twitterju glasno podprla potezo norveške ženske reprezentance v rokometu na mivki. Športnice so v nasprotju s pravili oblekle daljše spodnje dele uniform, zaradi česar so jih organizatorji tekmovanja oglobili. Pink je športnicam ponudila tudi plačilo kazni, ter vseh drugih kazni, ki jih bodo zaradi podobnih razlogov dobile v prihodnosti.

Izjemne športne podvige rokometašev in rokometašic na mivki prepogosto zasenčijo bolj ali manj primerne razprave o njihovih oblačilih. Zadnje čase pa so tudi v vrstah športnikov v tem športu vse glasnejši pozivi, da bi opustili nepotrebno razkrivajoča oblačila, ki izvirajo z začetkov športa na poletnih plažah.

Pravilom o oblačilih na tekmovanjih so se odločno zoperstavile norveške rokometašice na mivki, ki so na tekmo za bronasto medaljo na letošnjem evropskem prvenstvu prispele v daljših hlačah, podobnih kolesarskim.

Evropska rokometna zveza je ekipo oglobila s kaznijo, saj niso spoštovale pravil tekmovanja. Kot so pojasnili v zvezi, pravila jasno določajo, da je lahko spodnji del ženske uniforme ob strani širok največ 10 centimetrov, zato so se odločili za kazen.

Na stran rokometašic se je poleg številnih podpornikov na družbenih omrežjih postavila tudi norveška rokometna zveza, kjer so že spremenili pravila za nastope na domačih tekmovanjih.

Iz evropske zveze medtem odgovarjajo, da so za avgust na norveško pobudo že organizirali posvet za morebitno spremembo pravil in so pripravljeni na dialog. A po njihovem mnenju so pravila za trenutna tekmovanja jasna in ne glede na izvor pravil je ta treba spoštovati.