Pippa Middleton (na fotografiji z zaročencem Jamesom Matthewsom) je bila tarča hekerskega vdora. Foto: Reuters
Pippa Middleton (na fotografiji z zaročencem Jamesom Matthewsom) je bila tarča hekerskega vdora. Foto: Reuters

Višje sodišče je tako izdalo začasno odredbo, s katero prepoveduje objavo ali kakršno koli drugo javno uporabo več kot 3.000 fotografij in drugih podatkov, ki jih je imela 33-letna Pippa shranjene v svojem iCloudu. Ne Middletonove ne njenega 40-letnega zaročenca Jamesa Matthewsa (ki je tudi omenjen v odredbi) na sodišče ni bilo.

Zastopal ju je le odvetnik Adam Wolanski, ki je medijem potrdil, da so našli dokaze o vdoru v račun: "Dokazi kažejo na očitno nepošteno dejanje, ki je tožnici povzročilo precejšnjo čustveno stisko."

Na fotografijah bodoči kralj z družino in gola Pippa?
Otoški mediji so sicer pred dnevi poročali, da naj bi bili na fotografijah tako Pippa in njen zaročenec kot tudi njeni sorodniki - vključno s sestro Kate, svakom, bodočim kraljem Williamom in nečakoma Georgeem in Charlotte. Pojavili so se tudi namigi, da naj bi bila mlajša Middletonova na nekaterih fotografijah pomanjkljivo oblečena (oz. neoblečena).

The Sun je nato prejšnji teden oznanil, da je z uredništvom kontaktiral neznanec in mu prek aplikacije WhatsApp poslal šifrirano sporočilo, v katerem mu je fotografije ponujal za 50.000 funtov (58.000 evrov).

Zaradi vpletenosti v dogodek so britanski možje v modrem sicer že pridržali 35-letnega spletnega oblikovalca Nathana Wyatta, nato pa so ga po plačilu varščine izpustili.