Pitbull svoje velikodušne poteze ni obešal na veliki zvon. Foto: Reuters
Pitbull svoje velikodušne poteze ni obešal na veliki zvon. Foto: Reuters

Portoriko je prejšnji teden opustošil orkan Maria, ki je vseh 3,4 milijona prebivalcev otoka pustil brez elektrike, polovica pa je ob tem izgubila še dostop do pitne vode. S posebej velikimi težavami so se pri tem spoprijemali v portoriških bolnišnicah.

Po poročanju CNN-a je v torek elektriko imelo le 11 od 69 bolnišnic na otoku. V bolnišnici v glavnem mestu Suan Juan sta po tem, ko je zmanjkalo goriva za generator, na intenzivni negi umrla dva bolnika.

Pomoč ljudem v stiski je ponudil glasbeni zvezdnik Pitbull, ki je bolnikom, ki se zdravijo s kemoterapijo, ponudil svoje zasebno letalo za prevoz v ZDA, kjer bodo lahko nemoteno nadaljevali zdravljenje. Javnost je bila z velikodušno potezo 36-letnega raperja seznanjena šele po tem, ko se mu je za gesto prek tviterja zahvalila portoriška predstavnica v kongresu Združenih držav Amerike Jeniffer Gonzales.

Pitbull je za CNN povedal, da je hvaležen in blagoslovljen, da lahko pomaga. "Samo prispevam svoj delež," je dodal.

Javne šole v revnejših soseskah
Sicer ne gre za prvo veliko dobrodelno dejanje v ZDA rojenega glasbenika kubanskih korenin. Leta 2013 je Pitbull odprl javno šolo v miamijski soseski Little Havana, kjer je odraščal. Za prihodnje leto načrtuje odprtje še ene šole v ameriškem mestu Baltimore.

Denarno pomoč po naravni katastrofi, ki je doletela Portoriko, so ponudili tudi številni drugi zvezdniki. Jennifer Lopez je v ta namen dobrodelnim in nevladnim organizacijam nakazala kar milijon dolarjev.