"Stephena Colberta, možaka, ki ste ga vsak večer tukaj gledali devet sezon, ne bo več," je razkril komik, čigar The Colbert Report se poslavlja sredi decembra, Foto: EPA

50-letnik je predstavljal mehko izdajo svoje knjige America Again: Re-becoming the Greatness We Never Weren’t. "Obstaja še en pomemben razlog, da kupite to knjigo - 18. decembra se moja oddaja končuje," je razkril točen datum slovesa.

"Stephena Colberta, možaka, ki ste ga vsak večer tukaj gledali devet sezon, ne bo več," je o sebi spregovoril v tretji osebi. "In vse, kar bo ostalo od mene, bo ta knjiga. Zato kupite America again za ljubljeno osebo. Ali pa osovraženo," priljubljeni voditelj ni mogel iz svoje kože.

Seveda ni res, da bo knjiga vse, kar bo ostalo od Stephena Colberta - komik bo namreč prihodnje leto prevzel pogovorni šov Davida Lettermana na CBS-u, kar je tudi razlog, da se njegova oddaja na Comedy Centralu, ki jo je dobil leta 2005 po dolgoletnem delu pri Stewartovem Daily Showu in z njo osvojil številne emmyje, končuje.

Gostovanje pri Lettermanu kot eden največjih dosežkov
Da bo v čevlje legendarnega voditelja nočne pogovorne oddaje Davida Lettermana, ki je šov na CBS-u vodil od leta 1993, stopil Stephen Colbert, so iz televizijske hiše sporočili aprila letos, sprva pa so se omenjala imena Ellen DeGeneres, Jon Stewart in Chelsea Handler.

V sporočilu za javnost je predsednik CBS-a na vsa usta pohvalil novega paradnega konja: "Stephen Colbert je eden najiznajdljivejših in najbolj spoštovanih voditeljev na televiziji," je dejal Leslie Moonves in dodal, da so ponosni na delo Davida Lettermana.

Tudi Colbert se je poklonil Lettermanovemu delu, pokazal pa je tudi navdušenje nad novo poslovno priložnostjo: "To, da sem gostoval v Davidovem šovu, je bil eden največjih dosežkov v moji karieri, zdaj pa še to .... Nikoli nisem niti sanjal, da ga bom zamenjal. Navdušen sem in hvaležen, ker je CBS izbral mene."