Mark Zuckerberg in Priscilla Chan stiskata pesti, da se bo tokratna nosečnost vendarle srečno končala. Foto: EPA
Mark Zuckerberg in Priscilla Chan stiskata pesti, da se bo tokratna nosečnost vendarle srečno končala. Foto: EPA

Par se je spoznal na univerzi Harvard in sta skupaj že več kot deset let, poročila sta se leta 2012, dolgo pa sta se trudila svojo ljubezen kronati tudi z naraščajem.

Priscila je imela do zdaj namreč že tri spontane splave, zdaj pa je bodoči ponosni očka sporočil, da je nosečnost že tako daleč, da je tveganje izgube ploda zelo majhno.

Otrok in Cilla, kot pravi svoji ženi, sta zdrava in Zuckerberg se je celo pošalil, da je na ultrazvoku videl, kako mu je hčerka dvignila palec v pozdrav. Starševstvo bo novo poglavje v njunem življenju.Zuckerberg ob tem zagotavlja, da si bosta prizadevala, da ustvarita svet, ki bo boljši za njunega otroka in naslednje generacije.

Zahvale zaradi odkritosti
Ni sicer povedal, kdaj pričakujeta rojstvo hčerke, je pa s svetom delil občutke, ki sta jih imela z ženo po treh neuspešnih nosečnostih.

Zapisal je, kako si poln upanja, ko izveš, da boš kmalu dobil otroka, in začneš razmišljati, kaj bo otrok postal. "Sanjaš o upanju za otrokovo prihodnost, potem pa ga ni več, in to je zelo samotna izkušnja," je med drugim napisal Zuckerberg.

Za svoje sporočilo je v samo pol ure prejel 200.000 všečkov in 18.000 komentarjev s čestitkami ter zahvalami zaradi odkritosti glede spontanih splavov.