Sojenja je konec, Michael pa je v finančnih težavah in izčrpan. Foto: Reuters
Sojenja je konec, Michael pa je v finančnih težavah in izčrpan. Foto: Reuters
Porotniki se bodo končno lahko vrnili v normalno življenje. Foto: epa
Oboževalci so navdušeno sprejeli odločitev sodišča. Foto: Reuters

Mnogi se strinjajo, da je štirimesečni proces načel tako pevčevo zdravje kot tudi njegov ugled v javnosti, poznavalce pa zanima predvsem, kako se bo rešil iz finančne zagate, v kateri se je znašel.

Strokovnjaki za javno podobo pravijo, da mu to lahko uspe predvsem s prodajo starih uspešnic v Evropi in Aziji, kjer so bili njegovi oboževalci vedno bolj zvesti kot Američani. Drugi pop pevcu predlagajo kariero v Las Vegasu, kjer so svojo drugo priložnost našle številne nekoč sijoče zvezde.


Svoje mnenje o razsodbi v primeru lahko izrazite tukaj.

Zdravje pevca vedno slabše
Vendar pa pri vedno slabšem Jacksonovem zdravju mnogi dvomijo, da bo še nadaljeval glasbeno kariero. Po izreku oprostilne sodbe se je Jacko odpeljal naravnost domov na svoj ranč Neverland in zaradi izčrpanosti odšel v posteljo.

Porotniki o svoji odločitvi
Po koncu procesa so svojo odločitev pojasnili tudi nekateri člani porote. Ena od porotnic je dejala, da preprosto ni bilo dovolj dokazov proti pevcu, da bi odločili, da je kriv. Porotniki so povedali tudi, da na pevca niso gledali kot na zvezdnika, ampak kot na običajnega človeka, kar jim je omogočalo lažje odločanje o njegovi krivdi. Strinjali so se, da so pričakovali boljšo predstavitev dokazov tožilstva in vsaj en močno obremenilen dokaz, ki jih bo prepričal o krivdi, a se to ni zgodilo.

Slabo mnenje o tožnikovi mami
Precej slabo mnenje so si ustvarili o tožnikovi mami Janet Arvizo zaradi pokroviteljskega nastopa med pričanjem, obtoževali pa so jo tudi, ker je dovolila svojemu otroku deliti posteljo z odraslim moškim.

Za vse člane porote je bil proces tako psihično kot fizično zelo izčrpavajoč, saj so ponoči spali le nekaj ur, podnevi pa so premišljevali le o poteku procesa.

Kot Nelson Mandela
Michael Jackson je svojo oprostilno sodbo primerjal z izpustitvijo iz zapora nekdanjega južnoafriškega predsednika in nobelovca za mir Nelsona Mandele.

Pop zvezdnik je na svoji spletni strani odločitev porote o njegovi nedolžnosti primerjal tudi s padcem berlinskega zidu in rojstvom slavnega borca za pravice črncev Martina Luthra Kinga. Spletna stran se odpre z velikim napisom "Nedolžen" v črno-beli barvi, ki ga spremlja zmagovalna glasba.

Na spletni strani je tudi zapisano, da naj si vsi zapomnijo dan, ko je bil osvobojen 46-letni pevec, saj bo zapisan v zgodovino.

Michaela Jacksona je porota včeraj spoznala za nedolžnega po vseh točkah obtožnice. Jacko je bil obtožen nadlegovanja 13-letnega dečka. Obtožnica ga je bremenila tudi vsiljevanja alkoholne pijače in ugrabitve dečka ter njegove družine, ki naj bi jih zadrževal v ujetništvu na svojem ranču Neverland.