Prva sezona se je vrtela okoli 20 let dolgega lova za okultnim serijskim morilcem v zlovešči pokrajini Louisiane. Detektiva sta upodobila Matthew McConaughey (desno) in Woody Harrelson. Foto: HBO
Prva sezona se je vrtela okoli 20 let dolgega lova za okultnim serijskim morilcem v zlovešči pokrajini Louisiane. Detektiva sta upodobila Matthew McConaughey (desno) in Woody Harrelson. Foto: HBO
Bo Farrell kos nalogi? In ali lahko Pravi detektiv stori zanj to, kar je storil za McConaugheyjevo kariero?
Serija z zgolj osmimi epizodami je naglo pridobila kulten status, a oboževalci niso bili najbolj navdušeni nad finalom, za katerega se zdi, da ni bil na isti ravni s tistim, kar so avtorji gradili zlasti prvih šest epizod. Foto: HBO

Ni še znano, ali se bo Farrellu v nasprotju s prvo sezono, ko sta bila oba protagonista moška, tokrat pridružila soigralka, kot se govori, a odgovorni pri HBO-ju zagotavljajo, da bo zgodba druge sezone "še vznemirljivejša" od prve - pa čeprav je scenarij napisan šele do polovice.

Če je bila prva sezona postavljena v Louisiano, naj bi bilo novih osem epizod postavljenih na jug Kalifornije, vrtele pa naj bi se okoli "žilavih žensk, slabih moških in skrivnostne okultne zgodovine ameriškega transportnega sistema". Sprva so poročali, da naj bi bili glavni igralci tokrat trije, a zdaj izvršni producent in avtor serije Nic Pizzolatto pravi, da bodo protagonisti štirje.

Zvezdniki bodo
Pizzolatto je za Daily Beast povedal, da se ne čuti dolžnega najeti hollywoodskih težkokategornikov, češ da tudi McConaughey v tistem času, ko ga je izbral, ni bil superzvezdnik, ampak je to postal šele pozneje, zahvaljujoč svoji oskarjevski predstavi v Klubu zdravja Dallas, je pa iz njegovih besed razbrati, da bodo zasedbo najverjetneje vseeno sestavljali dobro znani igralci.

Ob tem je (znova) zanikal govorice, da bosta v ekipi Brad Pitt in Jessica Chastain. In ne, tudi McConaughey in Woody Harrelson se ne bosta vrnila: "Pogrešam ju kot človeka. A vedno je bil načrt podati drugačno zgodbo."

Med potencialnimi protagonisti različne spletne strani omenjajo tudi Joaquina Phoenixa, Josha Brolina, Taylorja Kitscha in Christiana Bala. "V igralski zasedbi bodo dobro znana imena, a iskanje zvezdnikov ni bilo naša ambicija," je povedal generalni direktor HBO-ja Michael Lombardo. "Odlično pisanje privabi odlične igralce ... Morda so ljudje sprva začeli gledati Pravega detektiva zaradi Matthewa in Woodyja, a so ostali, ker jih je zgodba tako pritegnila."

Več prostora za ženske ali pač ne?
Prvo sezono so zlasti feministične spletne strani kritizirale, češ da v njej ni bilo prostora za omembe vredne ženske like, na kar Pizzolatto odgovarja, da so te pripombe sprva nanj malce vplivale pri snovanju druge sezone, nato pa je to potisnil vstran: "Zavedel sem se, da sem poslušal stvari, s katerimi se nisem strinjal, in jemal namige z napačnih koncev. Zato sem si to preprosto izbil iz glave."

V nasprotju s prvo sezono, ki jo je mojstrsko režiral mladi Cary Fukunaga, naj bi bilo režiserjev druge sezone več.

Vse podrobnosti naj bi bile znane v prihodnjih tednih (igralsko zasedbo bodo morda razkrili celo že prihodnji teden), druga sezona pa je napovedana za prihodnje leto.

Prva sezona Pravega detektiva je bila neslutena uspešnica, ki si je prislužila kar 12 nominacij za TV-nagrade emmy, med drugim tudi za najboljšo dramsko serijo in oba najboljša igralca (za McConaugheyja in Harrelsona), številni pa tudi časovno zelo prikladno tempiranemu fenomenu mistične serije pripisujejo McConaugheyjevo slavje na oskarjih.