Foto: IMDb
Foto: IMDb

49-letni Tamayo Perry je umrl med deskanjem v nedeljo po lokalnem času, je na novinarski konferenci povedal namestnik vodje oddelka za pomorsko varnost v Honoluluju Kurt Lager.

"Perry je bil reševalec iz vode, ki so ga imeli vsi radi, dobro poznan na severni obali, profesionalni deskar na valovih, poznan po vsem svetu," je po tragični smrti dejal Lager.
Perry je delal kot reševalec iz vode in občasno kot igralec. Nastopil je v surferskem filmu Valovi smrti (Blue Crush) s Kate Bosworth. Imel je tudi manjšo vlogo v četrtem delu filmske franšize Pirati s Karibov. Tiskovna predstavnica službe za nujne primere v Honoluluju Shayne Enright je povedala, da je 49-letnika v nedeljo popoldne ob severni obali Oahuja napadel in smrtno poškodoval morski pes. Reševalci so ga z vodnim skuterjem odpeljali na plažo Malaekahana, a mu niso mogli več pomagati.

Po napadu je bilo po poročanju lokalnih medijev izdano opozorilo v povezavi z navzočnostjo morskih psov na tem območju. Župan Honoluluja Rick Blangiardi je smrt deskarja označil za "tragično izgubo".