Amy Winehouse je umrla zaradi prevelike količine zaužitega alkohola. Foto: Reuters
Amy Winehouse je umrla zaradi prevelike količine zaužitega alkohola. Foto: Reuters

Njeno smrt je označila za nezgodo, saj naj bi pevka prostovoljno užila alkohol in s tem tvegala tragične posledice, je danes sporočila ameriška tiskovna agencija AP. Patologinja je pojasnila, da je pevka spila "izredno veliko količino alkohola" in je imela v krvi petkrat višjo stopnjo alkohola, kot jo določa zakonska omejitev za vožnjo pod vplivom alkohola.

Pevko Amy Winehouse, ki se je v zadnjih letih spopadala z odvisnostjo od alkohola in mamil, so 23. julija našli mrtvo na njenem domu v Londonu - po poročanju britanskega BBC-ja naj bi v pevkinem stanovanju našli tri prazne steklenice vodke, dve veliki in eno malo. Njena družina je vse od takrat čakala na izid preiskave o vzroku smrti. Preiskavo so uradno odprli 25. julija, a je bila takoj prekinjena in preložena na oktober, tako da je lahko družina pokopala njeno truplo.

Mamila ne, alkohol da
Policija je sicer takoj sporočila, da smrti pevke ne obravnava kot sumljive, mesec dni po smrti slavne pevke pa so bili znani izvidi toksikoloških preiskav, ki so - kljub drugačnim namigovanjem v javnosti - pokazali, da v Amyjinem telesu ni bilo nobenih prepovedanih snovi, le alkohol. Zdaj pa se je izkazalo, da je bil prav ta tudi usoden.