Pozdravljena Portia je pripravljena na nove igralske izzive. Foto: EPA
Pozdravljena Portia je pripravljena na nove igralske izzive. Foto: EPA
Calista Flockhart
Prenekatero dekle ali ženska je želela posnemati Calisto. Foto: EPA

Plavolasa Portia, ki je v nanizanki upodobila ledeno hladno odvetnico Nelle Porter, je med snemanjem serije namreč verjela, da mora biti tako vitka, kot je Calista Flockhart, ki je zaigrala zmedeno Ally McBeal.

Portia je s stradanjem prišla celo tako daleč, da je leta 1999 tehtala le še grozljivih 37 kilogramov.

Svoje težave je dolgo skrivala, zdaj pa se je končno odločila zaupati reviji Vogue. Avstralka je dejala: "Vse ženske v seriji so bile zelo vitke, zato sem bila prepričana, da moram tudi jaz izgubiti nekaj kilogramov. Po vseh teh letih sem prepričana, da ne bi postala anoreksična, če ne bi zaigrala v tej nanizanki."

Portio je prav vloga v odvetniški nanizanki izstrelila med zvezde, in ker je bila nova na prizorišču, ni imela veliko prijateljev. "Družila sem se le z igralkami, s katerim smo skupaj snemale Raztreseno Ally. Nič čudnega, da sem jih začela posnemati."

Pri težavah s težo ji je prisluhnila spremljevalka
S prehranjevalnimi težavami se je končno spopadla s pomočjo svojega dekleta, igralke in televizijske voditeljice Ellen DeGeneres.

"Z Ellen sva se veliko pogovarjali o tistem mojem kritičnem obdobju. Ko sem se končno sprijaznila, da nisem zdrava, sem hotela kar izginiti z Zemlje. Zdaj pa želim biti spet vidna."