Hulk je prepričan, da je spletna stran posegla v njegovo pravico do zasebnosti. Foto: Reuters
Hulk je prepričan, da je spletna stran posegla v njegovo pravico do zasebnosti. Foto: Reuters
Hulk Hogan
Porota je od 115 milijonov dolarjev 60 milijonov dolarjev zvezdniku namenila zaradi čustvenega stresa, ki ga je prestal. Foto: Reuters

Hulk Hogan - s pravim imenom Terry Bollea - je namreč pred leti med rjuhe skočil s Heather Clem, ki je bila takrat še poročena s Hulkovim najboljšim prijateljem Toddom Clemom, znanim tudi pod imenom Bubba The Love Sponge. Seks sta posnela, nihče pa ne ve, kako se je posnetek znašel v rokah spletne strani Gawker, ki ga je leta 2012 brez Hulkovega in Heatherinega dovoljenja objavila. Svetlolasi silak je proti spletni strani vložil tožbo zaradi kršitve pravice do zasebnosti in za povzročeno škodo zahteval več kot 100 milijonov dolarjev.

Zgodba se je vlekla štiri leta, v petek pa je porota končno odločila, da Gawker posnetka seksa ne bi smel objaviti. Porote namreč niso prepričali argumenti Gawkerjevih odvetnikov, da je bilo "ravnanje spletne strani morda neokusno, vendar v skladu z načelom svobode medijev".

Zmaga za vse tiste, ki jih ustrahuje rumeni tisk
Raje so prisluhnili Hulkovim odvetnikom, ki so znova poudarili, da Gawker pred objavo posnetka Hulka ni vprašal za dovoljenje. "To ni le zmaga za Hulka, ampak za vse tiste, ki jih ustrahuje rumeni tisk," je po odločitvi porote povedal odvetnik 62-letnika David Huston.

Gawkerjevi odvetniki po poročanju BBC-ja z odločitvijo niso bili zadovoljni, saj so prepričani, "da se je Hogan sam odločil, da svoje zasebno življenje ves čas javno izpostavlja". Med drugim je nastopal v resničnostnem šovu Hogan Knows Best.

Hulk je s prisojeno odškodnino zadovoljen, saj za konec svoje kariere krivi posnetek seksa. A silak očitno pozablja, da svetovna organizacija za wrestling WWE pogodbe z njim ni prekinila zaradi spornega posnetka, ampak so ga iz organizacije izključili zaradi rasističnih izjav, za katere se je Hulk pozneje sicer opravičil.