Po ločitvi staršev je Tiffany odraščala v Kaliforniji. Foto: AP
Po ločitvi staršev je Tiffany odraščala v Kaliforniji. Foto: AP

"Odlična študentka, odlična šola," je na Twitterju zapisal ameriški predsednik. "Ravno pravnika potrebujem v družini. Ponosen sem nate, Tiff!" Njegovi sodelavci so ob tem za CNN potrdili, da jo je povabil tudi v Belo hišo in ji čestital še osebno.

Njena mati Marla Maples, ki sicer živi v New Yorku, je prav tako poudarila, kako ponosna in hvaležna je, saj je Tiffany "za to trdo delala". Ob tem je na družbenih omrežjih delila še video, v katerem je pohvalila hčerkin prispevek človeštvu in poudarila, kako težko je bilo zanjo včasih, ko hčerka po več dni ni spala, ker se je učila.

Tiffany Trump se je na pravni študij vpisala leta 2017, za zdaj pa še ni sporočila, kakšni so njeni naslednji karierni koraki. Leta 2016, še pred predsedniškimi volitvami, je sicer dejala, da bi se sčasoma rada pridružila družinskemu nepremičninskemu poslu.

Njeni sošolci so za CNN dejali, da je imela precej normalno akademsko izkušnjo, glede na to, da je njen oče predsednik ZDA, da pa je bilo vedno jasno, kdaj je bila na fakulteti ali v njeni bližini, saj jo je vedno spremljala varnostna služba "z velikimi črnimi avtomobili". "Večina študentov jo je ignorirala," pojasnjuje njen sošolec in dodaja, da ni imela težav z vključevanjem v družbo. "Edina razlika je bila v tem, da so varnostniki vedno prihajali z njo na predavanja."

Ameriški predsednik ima precej boljši odnos s hčerko Ivanko. Foto: Reuters
Ameriški predsednik ima precej boljši odnos s hčerko Ivanko. Foto: Reuters

Težaven odnos z očetom

Tuji mediji sicer večkrat omenjajo njen težaven odnos z očetom, sploh v primerjavi s sestro Ivanko. "Ivanka na svojem Instagramu kaže izjemno tržno sposobnost, osebnost in konsistenco, medtem ko Tiffany skače v ta celoten proces z obema nogama. Ni ga še izpilila," je ob začetku Trumpovega mandata za Vanity Fair dejala Tiffanyjina prijateljica.

Tiffany, ki se je Trumpu rodila v zakonu z Maplesovo, je po ločitvi staršev odraščala z mamo v Kaliforniji, očeta pa je videvala samo za pomladanske počitnice ali za veliko noč.

Eden izmed razlogov, zakaj odnosi med Tiffany in preostalim delom družine niso najtesnejši, bi lahko bila tudi politika – medtem ko je Trump republikanec, je Tiffany bolj liberalna, z očetom pa se še posebej ne strinja glede orožarskih pravic. Tudi eden njenih nekdanjih partnerjev Ross Mechanic je registriran demokrat.