Foto: Twitter
Foto: Twitter

"Potem ko se je celotna moja soseska več tednov razburjala zaradi ogromne udarne jame na vozišču, ki je bila kriva za poškodbe avtomobilov in koles, sem danes skupaj s svojo ekipo šel in to popravil," je 75-letni Schwarzenegger zapisal na svojem profilu na Twitterju, ob tem pa objavil še videoposnetek, na katerem je videti njega in še enega moškega, kako z lopato polnita luknjo s predpripravljeno asfaltno mešanico.

"Vedno pravim: ne pritožujmo se, ampak nekaj ukrenimo. No, tako," je še dejal zvezdnik, ki je bil videti skoraj kot svoj slavni lik – v usnjenih hlačah, delovnih škornjih in s sončnimi očali na nosu. Na posnetku je ob tem še videti sosedo, ki se je pripeljala mimo in se zahvalila upokojenemu igralcu, Schwarzenegger pa ji je odgovoril: "Malenkost." "To je noro, vse moraš storiti sam. Že tri tedne čakam, da bodo to luknjo popravili," je še dodal na posnetku.

Pozneje je v komentarjih odgovarjal tudi na zvedava vprašanja oboževalcev glede svojih gradbeniških izkušenj in med drugim razkril, da še ni pozabil, česar se je naučil, ko je v mladosti delal kot zidar.

Schwarzijev tiskovni predstavnik Daniel Ketchell je pozneje za AP pojasnil, da so stanovalci soseske Brentwood v zadnjih tednih večkrat pozvali pristojne, naj popravijo nevarno luknjo v cestišču, ki je nastala po nedavnih neurjih in poplavah, ki so sledile, a se pristojni niso zganili.

Kot še poroča AP, se Los Angeles po obdobju silovitih zimskih neurij, kakršnega še ni bilo, spoprijema z najvišjim odstotkom poškodovanih cest v zgodovini. Županja Karen Bass je prejšnji teden predstavila akcijski načrt sanacije cest v mestu, ob tem pa pojasnila še, da so mestne oblasti od 30. decembra lani do prejšnjega tedna prejele 19.692 pozivov za ureditev cest, od tega so do 6. aprila popravili 17.549 lukenj, je navedla.