Emilia je za revijo pozirala skoraj gola, čeprav je pred časom priznala, da golote (v filmih) po nepotrebnem ne odobrava. Foto: EPA
Emilia je za revijo pozirala skoraj gola, čeprav je pred časom priznala, da golote (v filmih) po nepotrebnem ne odobrava. Foto: EPA

Emilio je med zvezde izstrelila prav vloga zmajevske kraljice Daenerys Targaryen, trenutno pa jo lahko vidimo v filmu Terminator: Genisys ob boku Arnolda Schwarzeneggerja. Kmalu je osvojila srca gledalcev, lani pa je na portalu AskMen.com zamenjala Jennifer Lawrence, saj so jo razglasili za najbolj poželenja vredno žensko na svetu.

Letos je še dodatno utrdila svoj status lepotice, saj so jo za najprivlačnejšo razglasili tudi pri reviji Esquire. Pred njo so ta naziv prejele Angelina Jolie (2004), Jessica Bie (2005), Scarlett Johansson (2007 in 2013), Charlize Theron (2007), Halle Berry (2008), Kate Beckinsale (2009), Minka Kelly (2010), Rihanna (2011), Mila Kunis (2012) in Penelope Cruz (2014).

Razglasitev je angleška igralka pospremila s serijo zapeljivih fotografij, ki so jih objavili v reviji. Na njih nosi zapeljivo črno spodnje perilo, na koncu pa odvrže tudi to in se zavije le v svileno rjuho. "Na pol prijateljica in na pol domina. Na pol mlajša sestra in na pol seksi kraljica," je 28-letno zvezdnico opisal novinar revije Esquire Benjamin Markovits.