Z Dennisom Franzem, ki je v seriji Newyorška policija igral njegovega očeta. Foto: IMDB
Z Dennisom Franzem, ki je v seriji Newyorška policija igral njegovega očeta. Foto: IMDB

Vzrok smrti Majorsa, katerega polno ime je bilo Austin Setmajer-Raglin, še preiskujejo. Vir, seznanjen z okoliščinami njegove smrti, je za TMZ povedal, da policija sklepa, da je zaužil usoden odmerek fentanila, ki v zadnjih letih velja za najbolj smrtonosno mamilo na trgu in ga preprodajalci redno primešavajo v druga mamila.

Rezultate toksikoloških testov se pričakuje v naslednjih mesecih.

Majorsovo smrt je na svojem Instagramu potrdila njegova sestra, Kali Raglin. "Mojega velikega brata, Austina, ni več. Umrl je sinoči. Še vedno ne morem verjeti. Star je bil komaj 27, toliko let je še imel pred sabo," je zapisala ob seriji fotografij z bratom.

V izjavi za javnost je igralčeva družina Majorsa opisala kot “umetniško, briljantno in prijazno osebo”. “Austin je bil izjemno ponosen na svojo igralsko kariero in je v njej izjemno užival," so sporočili. “Vse od malih nog je navezoval stike z ljudmi, njegov cilj pa je bil osrečevati ljudi.”

Pet let v vlogi Sipowiczevega sina

Majors je svoj igralski preboj doživel leta 1999 z vlogo Thea Sipowicza, sina detektiva Andyja Sipowicza (Dennis Franz), v seriji Newyorška policija (NYPD Blue). Majors je med letoma 1999 in 2004 skupno nastopil v 48 epizodah.

Za tem je zaigral v vrsti TV-serij, vključno v Urgenci, NCIS-u in Razočaranih gospodinjah.

Njegova zadnja vloga je bila leta 2009 v humoristični seriji Kako sem spoznal tvojo mamo.

Diplomiral je z Univerze v Južni Kaliforniji (USC) iz kinematografske umetnosti, "oboževal je kampiranje in ribolov" in gojil strast do režije in glasbene produkcije, je sporočila njegova družina.

“Austin je bil tiste vrste sin, brat, vnuk in nečak, ki nas je vse delal ponosne in ga bomo neizmerno pogrešali," so še zapisali.