Gomezova se je rodila 22. julija 1992 v Teksasu. Njena najslavnejša vloga je vloga Alex Russo iz z emmyjem nagrajene Disneyjeve televizijske serije Čarovniki s trga Waverly. Igrala je tudi v Disneyjevih televizijskih filmih, kot sta Princess Protection Program (2009) in Še ena Pepelkina zgodba (2008). Foto: EPA
Gomezova se je rodila 22. julija 1992 v Teksasu. Njena najslavnejša vloga je vloga Alex Russo iz z emmyjem nagrajene Disneyjeve televizijske serije Čarovniki s trga Waverly. Igrala je tudi v Disneyjevih televizijskih filmih, kot sta Princess Protection Program (2009) in Še ena Pepelkina zgodba (2008). Foto: EPA
Justin Bieber in Selena Gomez
Zadnje čase veliko pozornosti dobiva na račun njene (medijsko sproducirane?) romance s pevcem Justinom Bieberjem. Foto: Reuters
Selena Gomez
29. septembra 2009 je izšel že njen tretji album. Foto: EPA
Selena Gomez
Selena Gomez je edinka. Njeni biološki starši so se ločili, ko je bila stara pet let. Njena mama se je pozneje leta 2006 poročila z Brianom Teefyjem in prevzela tudi njegov priimek. Foto: EPA
Selena Gomez
Gomezova je igralsko kariero začela pri sedmih letih, ko je dobila vlogo Gianne v televizijski seriji Barney & Friends. Danes pravi, da se je vsega o igranju naučila ob snemanju te serije. Foto: EPA

Spremlja jo zvezdniška misterioznost, saj navzven deluje popolnoma normalna in dosegljiva. Tip dekleta, s katerim se lahko hitro spoprijateljiš. In to je tudi mnenje večine njenega ciljnega občinstva (starega od 9 do 14 let), ki jo v teh dneh šteje za največjo zvezdo, ki je prikovana na ameriški konglomerat Walt Disney Company, ki je ustvaril imena, kot so Hilary Duff, Miley Cyrus in The Jonas Brothers.

Svoj čas pod žarometi izkorišča do zadnjega žarka svetlobe. When the Sun Goes Down je naslov njenega tretjega albuma prijaznih "powerpop" skladb, ki jih je izdala v manj kot dveh letih. V istem obdobju se je podpisala kot producentka Disneyjeve serije Čarovniki s trga Waverly (Wizards of Waverly Place) in posnela nič manj kot šest filmov, kar ji je zagotovilo, da ostaja v življenjih svojih oboževalcev ves čas. Seveda je popolnoma zasedena tudi s svojim pojavljanjem na družabnih omrežjih, svoje ime (kot številni drugi pred njo) pa je posodila parfumom in modnim kolekcijam.

Je njuna veza le marketinški trik?
Nezgrešljiva tarča za najstnike pa je še povečala svojo priljubljenost, ko se je dobesedno prilepila na najstniško senzacijo Justina Bieberja. Skupaj sta zadnje čase povsod - fotografirana med uživanjem na plažah, poziranjem na rdečih preprogah z Bieberjem ob sebi pa ji je prineslo tudi številne grde poglede njegovih oboževalk, t. i. Belieberettes.

Na vprašanje, kako se spoprijema z vso pozornostjo, ki jo prinese blagovna znamka Justin Bieber, sramežljivo odgovarja, da razmišlja le o svojih oboževalcih, in dodaja, da ve, kako je, če si kot najstnik zaljubljen v zvezdniškega idola. "Želela sem se poročiti z Jessejem McCartneyjem - imela sem ga na svojem ohranjevalniku zaslona. In bila sem obsedena s Shio LaBeoufom od svojega 15. leta," je priznala v enem izmed neštetih intervjujev. In kako je videti običajno izmenjevanje vprašanj in odgovorov, ko novinar pride v prostor z Gomezovo?

V naučenih položajih, ki spominjajo na nekakšno kitajsko figurico, sprejema novinarje v intervalu 15 minut in jim odgovarja ob spremstvu dveh publicistov. O svojem življenju govori kot kraljica najstnikov in ob tem je njen izraz na obrazu skoraj nepreberljiv.

Prva med drugačnimi ali zadnja med istimi?
Zavrača vsakršno vprašanje, ki odvrača pozornost od zgrajene podobe v javnosti, in skrbno zavrača vsakršna namigovanja, da bi nekoč lahko postala kot Miley Cyrus ali Demi Lovato. "K sreči je moja mama tudi moja menedžerka in je vedno z mano," priznava Gomezova.

Gomezina kariera je pravzaprav tipična za mlade zvezdnice. Kot sedemletni otrok je zaigrala v številnih manjših vlogah na malih zaslonih, ki so jo pripeljali do podpisa pogodbe z Disneyjem. Leta 2007 je debitirala v "Čarovnikih", kjer je zaigrala mlado čarovnico Alex. Serija je prejela kar nekaj emmyjev in prinesla Gomezovi številne nagrade Nickeldon Kids' Choise Awards.

Istočasno je začela snemati albume za Hollywood Records, ob tem pa ji ni bilo treba niti pomisliti, da njene skladbe ne bodo predvajane, kajti v njenem zaledju je bil radio Disney.

Kaj bo, ko odraste?
A kot vsem mladim zvezdnikom tudi Gomezovi ura vedno hitreje tiktaka. V tem trenutku je povsem zadovoljna s svojo podobo pridnega dekleta, toda, kot priznava sama, si želi početi tudi stvari, ki so "malce drugačne od nje".