David Schwimmer in Zoe Buckman se pripravljata na poroko. Foto:
David Schwimmer in Zoe Buckman se pripravljata na poroko. Foto:

Ross iz Prijateljev oz. David Schwimmer se je po treh letih zveze s 24-letno fotografinjo Zoe Buckman odločil, da je čas za poroko. David in Zoe sta se spoznala leta 2007 v Londonu, kjer je David režiral komedijo Run Fatboy Run.

David Schwimmer je vsem ostal v spominu kot malce neroden in sramežljiv paleontolog Ross Geller v NBC-jevi uspešni seriji iz 90. let. V prijateljih (Friends) so poleg Schwimmerja zasloveli še Jennifer Aniston (kot Rachel Green), Courteney Cox Arquette (Monica Geller), Lisa Kudrow (kot Phoebe Buffay), Matt LeBlanc (Joey Tribbiani) in Matthew Perry (Chandler Bing).

Serija jim je odprla vrata
Večina izmed njih je tudi po seriji uspešno nadaljevala igralsko kariero (Matt LeBlanc je npr. dobil svojo serijo Joey), Anistonova je osvojila srca gledalcev z vlogami v različnih romantičnih komedijah, njena prijateljica Courtey sodeluje pri Kriku 4 (Scream 4) in z možem Davidom Arquettom načrtuje posvojitev drugega otroka.

Ekscentrični Phoebe oz. Lisi Kudrow prav tako ne manjka dela, po težavah z zasvojenostjo pa ima dovolj dela tudi Matthew Perry. Potem ko smo ga lahko videli v komediji 17 Again, zdaj snema film Down and Dirty Pictures, nastopil pa bo tudi v seriji Mr. Sunshine.

V nasprotju s sotrpini iz nadaljevanke pa se je David bolj kot v igralske in producentske vode preizkusil v režiji. Po komediji Run Fatboy Run iz leta 2007 in režiji šestih delov nanaizanke Little Britain USA leta 2008 naj bi naslednje leto na filmska platna prišel še film Trust s Clivom Ownom.