Po Archiju se obeta še največ en potomec princa Harryja in Meghan Markle. Foto: Reuters
Po Archiju se obeta še največ en potomec princa Harryja in Meghan Markle. Foto: Reuters

Princ Harry je v pogovoru z legendarno primatologinjo Jane Goodall razkril, da z Meghan Markle po rojstvu Archija načrtujeta še največ enega otroka. Tako sta se po pisanju CNN-a odločila zaradi varovanja našega planeta, odločitev za manj otrok je namreč ena do okolja najprijaznejših. Poročilo, ki ga je leta 2017 objavila strokovna revija Environment Research Letter, navaja, da odločitev za manj otrok okolju koristi celo bolj kot življenje brez avtomobila, odpoved potovanj z letalom ali odločitev za vegansko prehranjevanje. Kot primer so raziskovalci izpostavili, da z življenjem brez avtomobila okolju prihranimo okoli 2,4 tone ekvivalenta ogljikovega dioksida letno, z otrokom manj pa v povprečju kar 58,6 tone letno.

Očitno se posledic za okolje zaveda tudi princ Harry: "Spomniti se moramo, da se okoljske spremembe dogajajo zdaj. Že zdaj živimo v svetu, ki se močno spreminja. Strašljivo je, da smo kot žaba v vodi, ki še vedno ni opazila, da voda vre."

Poudaril je, da imamo planet "zgolj na izposojo, in če smo res tako inteligentni, kot mislimo, da smo, bi morali poskrbeti, da generacijam za sabo pustimo nekaj boljšega".

Pogovor z Jane Goodall, ki tudi sama že več let zagovarja nujnost omejitve rasti prebivalstva, bo objavljen v septembrski izdaji revije Vogue, ki jo je uredila vojvodinja Susseška. Meghan Markle je v reviji prostor poleg 15 ženskam, ki spreminjajo svet, namreč namenila tudi svojemu možu Harryju.