Princ Harry še kar razburja britanski dvor ‒ in britansko javnost. Foto: AP
Princ Harry še kar razburja britanski dvor ‒ in britansko javnost. Foto: AP

Vojvoda Susseški v knjigi spominov, ki bo izšla prihodnje leto, piše o "napakah, ki jih je storil v življenju, in kaj se je iz njih naučil". 36-letni princ pravi, da v besedilu razmišlja o "najboljših trenutkih in najnižjih točkah svojega življenja", obljublja pa, da bo knjiga "točna in popolnoma resnicoljubna".

Harry se je s soprogo Meghan lani umaknil iz britanske kraljeve družine oz. opravljanja formalnih dolžnosti aktivnega člana ter se s sinom Archiejem preselil v Los Angeles, in osrednji del knjige naj bi predstavljal prav zloglasni megxit.

Harryju je pri pisanju pomagal s Pulitzerjem nagrajeni avtor J. R. Moehringer, princ pa naj bi izkupiček od knjige namenil dobrodelni organizaciji.

Osrednji del knjige bo predstavljalo poglavje o t. i. megxitu, ko sta zakonca lani zapustila kraljevo družino in Otok ter se preselila v Los Angeles. Foto: AP
Osrednji del knjige bo predstavljalo poglavje o t. i. megxitu, ko sta zakonca lani zapustila kraljevo družino in Otok ter se preselila v Los Angeles. Foto: AP

Družini povedal šele tik pred zdajci

BBC tudi navaja, da je princ o tem, da piše knjigo, zasebno govoril s svojo družino, a Daily Mail po drugi strani poroča, da je Harry z razkritjem, da bo izdal knjigo, svojo družino (znova) ujel popolnoma nepripravljeno in naj bi bili šokirani, kaj vse bo še razkril, potem ko jih je dodobra očrnil že v zloglasnem intervjuju z Oprah Winfrey marca letos.

Princ naj bi tako očetu princu Charlesu, babici kraljici Elizabeti in starejšemu bratu Williamu za knjigo povedal šele, tik preden je novica v ponedeljek postala javna.

"To knjigo pišem ne kot princ, kot sem bil rojen, ampak kot mož, ki sem postal," je zapisal Harry v izjavi.

A eden izmed poznavalcev dvora je cinično pripomnil: "Harryjeva knjiga, napisana prek Meghan."

Dvor že "naveličan"

Spet drugi vir je za Daily Mail razkril, da je napoved sprožila "veliko zavijanja z očmi".

"Mislim, da so vsi že naveličani biti jezni, ko gre za ta dva. Zadnjih 18 mesecev sta preživela s početjem vsega, kar sta obljubila njenemu visočanstvu, da ne bosta ‒ služita na račun svojih preteklih življenj in statusa kot člana kraljeve družine. Na žalost je vse skupaj depresivno predvidljivo."

Harry in Meghan, nekoč najbolj priljubljena člana kraljeve družine za kraljico Elizabeto, sta v zadnjem letu in pol s svojim odhodom, predvsem pa intervjujem z Oprah in kasnejšimi izjavami, zdrsela popolnoma na rep lestvice.