Harry in Meghan sta obiskala športnike v Kanadi. Foto: Reuters
Harry in Meghan sta obiskala športnike v Kanadi. Foto: Reuters

Princ Harry in Meghan Markle sta te dni v Whistlerju v Britanski Kolumbiji, kjer sta pri treningu obiskala športnike, ki se pripravljajo na nastop na igrah Invictus leta 2025. Tako želita pomagati pri promociji športnega dogodka, na katerem nastopajo ranjeni in poškodovani vojni veterani. Britanski princ, ki je služil v Afganistanu, je opravil tudi dve vožnji na eni najhitrejših stez za bob na svetu, ki med drugim gosti tudi dirke v skeletonu, poroča AP.

Igre v Vancouvru in Whistlerju leta 2025 bodo prve, na katerih se bodo tekmovalci pomerili tudi v zimskih športih, vključno s skeletonom, smučarskimi dogodki in kerlingom na invalidskih vozičkih. Poleg zimskih športov bodo igre gostile tudi športnike, ki se bodo pomerili v veslanju, sedeči odbojki, plavanju ter ragbiju in košarki na invalidskih vozičkih.

Po svojem prvem poskusu je princ nasmejano povedal, da bi adrenalinsko vožnjo morali doživeti vsi: "To bi moralo biti obvezno."

Meghan, ki je na Harryja čakala v izteku proge, ni bila tako navdušena nad tem športom. Ko je nekdo zavpil, da naj tudi ona preizkusi vratolomno vožnjo, je povedala: "Nikakor!" Zaradi pomanjkanja izkušenj so iz varnostnih razlogov princu dovolili, da štarta na polovici proge in ne na samem štartu, ob progi pa je za vsak primer čakala tudi prva pomoč. Eden izmed vojnih veteranov, ki je na bojišču izgubil roko, je povedal, da ceni Harryjevo prisotnost, saj naj bi princ s svojim obiskom poškodovanim v vojnah dal smisel. "Še vedno okrevam po tej poškodbi, morda ne fizično, ampak gotovo čustveno," je povedal in dodal: "Tak dogodek te prizadene, zato je moj način reševanja tega problema šport." Na igrah 2025 bo od 8. do 16. februarja 2025 sodelovalo približno 500 tekmovalcev iz triindvajsetih držav.

Foto: Reuters
Foto: Reuters