Foto: AP
Foto: AP

Princ Harry je imel letos kljub ločitvi od britanske kraljeve družine željo, da se v Londonu ob zaznamovanju spomina na padle vojake v prvi svetovni vojni v njegovem imenu položi venec, vendar je po poročanju tujih medijev kraljeva družina to zavrnila.

Tovrstno prošnjo je izrazil, saj mu je ta tradicija izjemno pomembna, vendar je bila prošnja 36-letnika po poročanju The Sunday Timesa zavrnjena, in sicer z argumentom, da "ne predstavlja več monarhije".

Zato sta Meghan in Harry zasebno obiskala pokopališče v Los Angelesu in položila venec. S tem sta se na svoj način želela pokloniti vsem, ki "so služili in umrli". Njun predstavnik za stike z javnostjo je poudaril, da je bilo tovrstno zaznamovanje dogodka za par zelo pomembno, pokopališče pa sta po njegovih besedah obiskala popolnoma zasebno.

Princ Harry je na pokopališče položil venec, na katerega je dodal tudi svoje sporočilo: "Za vse, ki so služili, in za vse, ki še vedno služijo." Poleg venca sta oba na dve pokopališči vojakov iz Commonwealtha položila še rože.

S sinom Archiejem sta se preselila v Los Angeles. Foto: Reuters
S sinom Archiejem sta se preselila v Los Angeles. Foto: Reuters

Januarja napovedala ločitev od kraljeve družine

Meghan in Harry sta sicer januarja na Instagramu sporočila, da ne bosta več opravljala kraljevih dolžnosti. Poudarila sta, da sta namesto kraljevega izbrala delovno življenje, v katerem bosta "delala za finančno neodvisnost".

V uradni izjavi je par zapisal, da si želita tlakovati naprednejšo pot znotraj kraljeve institucije ter da si oba želita delati in biti finančno neodvisna.

"Po več mesecih premisleka in razprav sva se odločila, da bova v letošnjem letu naredila premik," sta zapisala in dodala, da kljub odmiku od kraljevskih dolžnosti njuna podpora kraljici Elizabeti II. ostaja. "Prav zaradi vaše podpore v zadnjih letih se počutiva pripravljena na to spremembo. Načrtujeva, da bova svoj čas razdelila med Veliko Britanijo in Severno Ameriko, še vedno pa bova spoštovala svojo dolžnost do kraljice, Commonwealtha in organizacij, s katerimi sodelujeva."