Razlog nenadne odločitve Harryja in Meghan ostaja predmet številnih ugibanj. Foto: EPA
Razlog nenadne odločitve Harryja in Meghan ostaja predmet številnih ugibanj. Foto: EPA

“Vse svoje življenje sem bratu stal ob strani. Bila sva eno. Tega ne zmorem več, sva dve ločeni entiteti,” je povedal vojvoda Cambriški, poroča Sunday Times.

Vojvoda in vojvodinja Susseška sta v sredo, brez posvetovanja s kraljevim dvorom, na svoji spletni strani sporočila, da se umikata iz kraljeve družine in nameravata s sinom Archijem živeti med Kanado in Veliko Britanijo. Par je na dvoru sprožil plaz ogorčenja, tesno razmerje, ki ga je princ William nekdaj imel s Harryjem, pa se je s tem še dodatno ošibilo. Princ William kljub temu upa, da bo zadeve mogoče rešiti in da bo kraljeva družina ponovno sodelovala kot “ekipa”. “Žalosten sem, a vse, kar lahko storim je, da ju skušam podpreti. Upam, da bo prišel čas, ko bomo vsi ponovno stali na isti strani,” je dodal.

Britanska kraljica Elizabeta II. bo na posestvu v Sandringhamu v ponedeljek gostila Harryja, princa Charlesa in princa Williama. Meghan, ki je trenutno v Kanadi pri sinu, bo pogovoru prisostvovala prek konferenčnega klica. Družina se bo tokrat prvič od začetka krize pogovorila "iz oči v oči".

Iz Buckinghamske palače so sporočili, da so predlogi za razrešitev krize pripravljeni, na srečanju pa bodo sprejeli končno odločitev. Med drugim naj bi razpravljali o tem, koliko sredstev, predvsem od princa Charlesa, bosta ohranila, kaj bo z njunima kraljevskima nazivoma in kakšne komercialne dogovore bosta lahko sklepala, navaja časopis Sunday Times.