Bojev za njegovo dediščino očitno še ni konec. Foto: Reuters
Bojev za njegovo dediščino očitno še ni konec. Foto: Reuters

Zajetno premoženje pevca, ki je zaradi čezmernega odmerka pomirjeval umrl 21. aprila 2016, še vedno ni zapustilo sodnih dvoran. Po uvodnih zapletih glede obsodb zaradi sumljive smrti pevca se je zdaj zataknilo pri plačevanju davkov.

Po ocenah Internal Revenue Service, ameriške davčne uprave, so namreč upravitelji dediščine močno podcenili vrednost njegovega premoženja. Ta naj bi znašala vsaj dvakrat več od navedenih 80 milijonov dolarjev. Zato zahtevajo poravnavo dodatnih 30 milijonov dolarjev davkov in plačilo 6 milijonov dolarjev vredne kazni za napačno prijavljanje premoženja.

Upravljavci dediščine Comerica Bank and Trust so že najavili pritožbo na odločitev, celoten zaplet pa je dodatno razjaril dediče umrlega pevca. Že pred tem so se namreč pritoževali, da nesposobnost in slabo upravljanje od upravljavca dodobra najedajo vrednost dediščine.

Smrt pevca je bilo zelo presenetljiva, zapustil ni tudi nobene oporoke. Foto: AP
Smrt pevca je bilo zelo presenetljiva, zapustil ni tudi nobene oporoke. Foto: AP

Dolgi sodni boji

Smrt pevca sicer že od vsega začetka spremljajo obračuni na sodiščih. Najprej je družina sprožila vrsto tožb proti zdravnikom in zdravstvenim ustanovam, ki so ob koncu njegovega življenja skrbeli za pevca. Po njihovem mnenju je bila njihova slaba zdravniška oskrba vzrok za njegovo prezgodnjo smrt, a so sodišča vse njihove tožbe zavrnila.

Naslednja sodna zgodba je potekala zaradi domnevnih dedičev. Kmalu po smrti se je namreč pojavila cela kopica domnevnih nezakonskih otrok pevca, ki so zahtevali del dediščine. Kljub dolgim sodnim postopkom pa tudi njihove zahteve niso bil uslišane in število dedičev je ostalo pri prvotnih šestih.