Beatrice ni skrivala svojega nosečniškega trebuščka. Foto: Reuters
Beatrice ni skrivala svojega nosečniškega trebuščka. Foto: Reuters

"Sporočamo veselo novico, da sta njeno kraljevo visočanstvo princesa Beatrice in gospod Edoardo Mapelli Mozzi postala starša hčerke, rojene v soboto, 18. septembra 2021, ob 23.42 v bolnišnici Chealsea in Westminster v Londonu," se je glasila izjava za javnost.

Edoardo, sam tudi upešen poslovnež, je po očetu podedoval plemiški naziv in prijetno premoženje. Foto: Instagram/princesa Eugenie
Edoardo, sam tudi upešen poslovnež, je po očetu podedoval plemiški naziv in prijetno premoženje. Foto: Instagram/princesa Eugenie

"Otrok tehta 2,7 kilograma, o njegovem rojstvu pa so že bili obveščeni vsi člani kraljeve družine, ki so nad novo članico navdušeni. Radi bi se zahvalili vsem zaposlenim v porodnišnici za izjemno oskrbo princese in otroka. Oba se počutita odlično in komaj čakata, da se predstavita velikemu bratu Christopherju Woolfu." To je njun prvi otrok, novorojenka pa ima polbrata iz Edoardovega prvega zakona.

Beatrice in Edoardo sta se zaročila že 2019, a je med načrtovanjem velikega dogodka izbruhnil škandal, povezan z ameriškim mogotcem Jeffreyjem Epsteinom, v katerega je vpleten tudi princ Andrew. Kraljeva družina je takrat soglasno sklenila, da je poroko zaradi negativnega odziva javnosti in osredinjanja medijev na "napačne" poudarke dogodka bolje prestaviti. Beatrice je nato upala, da se bosta z Edoardom lahko zaobljubila maja, a je malo predtem izbruhnila pandemija covida-19 in sta morala poroko znova prestaviti.

17. julija lani sta se nato vendarle sprehodila pred oltar, slovesnost je bila manjša, navzoči so bili le njuni najbližji, iz Buckinghamske palače pa so po dogodku poslali nekaj fotografij in sporočili, da je vnukinji svojo rabljeno obleko posodila kraljica, saj si je Beatrice zaželela vintage poročno obleko, pa tudi diamantno tiaro, ki jo je Elizabeta nosila na svoji poroki leta 1947.