Harvey Weinstein na Oskarjih z ženo Georgino Chapman, ki vodi uspešno modno znamko Marchesa. Foto: EPA
Harvey Weinstein na Oskarjih z ženo Georgino Chapman, ki vodi uspešno modno znamko Marchesa. Foto: EPA

Weinstein naj bi jo prijel za prsi in vprašal, ali so prave, nato naj bi jo otipaval še drugod.

Newyorški Daily News poroča, da je manekenka povezana z nekdanjim italijanskim premierjem Silviom Berlusconijem, ki ima zvrhan koš težav zaradi zabav z mladimi lepoticami.

Weinstein naj bi manekenko otipaval v petek zvečer na enem izmed srečanj v okviru filmskega festivala Tribeca na Manhattnu.

Manekenka, katere imena niso razkrili, naj bi najprej odstranila Weinsteinovo roko s prsi, nato je šla njegova roka pod njeno krilo, iz ust pa je prišlo vprašanje, ali jo lahko poljubi. Na vse tri poskuse je dobil enak nikalni odgovor, nato pa se je manekenka nemudoma sprehodila do prve policijske postaje in podala prijavo.

Weinsteina so zaslišali v soboto, urad javnega tožilca Manhattna Cyusa Vancea mlajšega pa se še ni odločil, ali bo ukrepal. Vance se je nazadnje opekel v podobnem odmevnem primeru spolnega napada nekdanjega direktorja IMF-a Dominiqua Strauss-Kahna na sobarico. Strauss-Kahna so aretirali, nato pa izpustili, ker si tožilstvo ni upalo naprej s pregonom samo na podlagi prijave sobarice.

Weinsteinovi odvetniki trdijo, da gre pri obtožbah manekenke za poskus izsiljevanja in da ni naredil ničesar narobe.