Pušić se je že odzval. Foto: RTVSLO Foto: RTV Slovenija
Pušić se je že odzval. Foto: RTVSLO Foto: RTV Slovenija

Producentka TV-oddaje Dnevnica na RTCH je glasbenika obtožila, da jo je nadlegoval med snemanjem oddaje Dnevnica v Hercegnovem. "Včeraj sem na snemanju epizode Dnevnica doživela spolno nadlegovanje od našega gosta, velikega intelektualca, regionalno znane in vplivne osebe, Unicefovega ambasadorja dobre volje Antonija Pušića, znanega pod psevdonimom Rambo Amadeus," je Kašić zapisala na Instagramu. Kašić je v ponedeljek vložila tudi prijavo zaradi spolnega nadlegovanja, so sporočili s policijske uprave.

Producentka o podrobnostih niti na družbenih omrežjih niti v medijih ni želela govoriti, je pa za srbski portal Nova.rs pojasnila, da je šlo za "neprimerno in nedovoljeno dotikanje intimnega dela telesa". Na Instagramu je zapisala še, da se je redko počutila tako nemočno kot na snemanju oddaje.

Z Unicefa so že v nedeljo sporočili, da so do preklica suspendirali sodelovanje s Pušićem. "Unicef ima politiko ničte tolerance do vsake oblike neprimernega spolnega vedenja, ker je to v nasprotju s ključnimi vrednotami Unicefa," so dodali.

Oglasil se je tudi avtor in urednik oddaje Dnevnica Vladan Otašević. Na družbenem omrežju Facebook je zapisal, da vedenje glasbenika ob koncu snemanja oddaje ni bilo dostojno Unicefovega ambasadorja, in poudaril, da je pred njimi stal popolnoma drug človek v primerjavi s tistim, ki so ga snemali ves dan, poroča STA.

Rambo Amadeus: "Seksističen mogoče, seksualen ne"

Medtem se je na očitke odzval tudi Antonije Pušić. V svoji obrazložitvi dogodkov je navedel, da je bil med snemanjem finalne oddaje Dnevnica ves dan slabo razpoložen, saj je nehote padel v oddajo, ki se v nobeni meri ne sklada z njegovimi prepričanji. Ni hotel namreč, da finalna oddaja z dobrodelno noto javno snema družino, ki ji pomaga, in s tem poglablja stigmo.

"To mi je delovalo grozno in surovo. Nisem mogel razumeti, da je to nekomu lahko zanimivo," je povedal in dodal, da se mu studi lažno moraliziranje v oddaji, ki se po njegovem mnenju želi le okoristiti na račun humanitarnosti. "Dejstvo je, da je glavni pokrovitelj oddaje podjetje, ki ima v lasti športne stavnice. Te so ena izmed trenutno največjih težav pri nas in hitra pot do revščine," je opozoril. "Ko smo se približevali hiši socialno ogrožene družine, sem jo popolnoma nenačrtovano udaril po zadnjici ali uščipnil," je povedal in dodal, da je bil to njegov zadnji obupani poskus, da producentki dopove, da ga je prisilila v ponižujoč položaj, njegova dejanja pa, da so bila morda seksistična, a nikakor seksualna. "Nihče tega ni videl, niti mi ona ni povedala ničesar. Lahko bi zanikal, vendar nočem lagati," je še povedal Črnogorec.