Dolores O'Riordan je s svojim glasom sinonim za The Cranberries. Foto: EPA
Dolores O'Riordan je s svojim glasom sinonim za The Cranberries. Foto: EPA

Irska policija ni uradno potrdila, da je pridržana ženska res znana irska glasbenica, je pa v izjavi za javnost zapisala, da so se po pristanku letala družbe Aer Lingus (to je na letališču Shannon pristalo ob 4.47) vkrcali nanj in pridržali žensko, staro malo več kot 40 let, ki je osumljena, da je napadla uslužbenko družbe Aer Lingusa.

Tako irska policija kot predstavniki letališča o podrobnostih incidenta ne želijo govoriti. Tiskovni predstavnik letališča Shannon je tako dejal, da se je na poletu EI 110 iz New Yorka v Shannon "zgodil incident", ki ga "preiskuje garda" (irska policija). "Ker gre za vprašanje varnosti, tega ne bomo več komentirali," so še dodali.

Britanski mediji so izbrskali, da so stevardeso po pristanku odpeljali v bližnjo bolnišnico v Limericku zaradi lažje poškodbe noge, med postopkom aretacije pa je bil lažje ranjen tudi eden izmed policistov, a ni potreboval zdravniške pomoči.

Tudi O'Riordanovo so po kratkem postanku na policijski postaji odpeljali v bolnišnico, a ni povsem jasno zakaj. Policisti so ob tem dodali le, da osumljenka ostaja v pridržanju.

O'Riordanova je zaslovela kot obraz irske zasedbe The Cranberries v začetku 90. let, ko ji je bilo komaj 18 let. Pod njenim vodstvom (mimogrede, fantje so jo izbrali na avdiciji) se je zasedba prebila med najbolj prepoznavne skupine 90. let in prodala več deset milijonov izvodov svojih albumov. Glasbenica, ki prihaja iz okrožja Limerick, danes živi v Dublinu z možem in tremi otroki.

The Cranberries so aktivno ustvarjali do leta 2003, si nato vzeli krajši odmor in se znova združili leta 2009. Med njihove največje uspešnice spadajo tudi Zombie, Dreams, Linger, Ode to My Family, Promises itd.