Govorice, da sta možati predsednik in mična Kabajeva v zvezi, krožijo že leta. Foto: Reuters
Govorice, da sta možati predsednik in mična Kabajeva v zvezi, krožijo že leta. Foto: Reuters

31-letna Kabajeva, nekdanja ritmična gimnastičarka in nekdanja poslanka ruskega parlamenta, s katero naj bi imel 62-letni Putin zvezo že leta, naj bi po pisanju časnika Corriere Del Ticino povila hčerko na kliniki Sant'Anna v Sorengu, predmestju Lugana, Putin pa naj ob rojstvu ne bi bil prisoten.

Po poročanju švicarske televizije RSI je Kabajeva rezervirala dve sobi v luksuzni zasebni kliniki, ki jo obiskujejo bogati in slavni, Putinu pa naj bi jo priporočil kolega Silvio Berlusconi, potem ko je v njej leta 2009 rodila tudi Berlusconijeva hčerka Barbara, da bi se ognila italijanskim paparacem. Klinika navedb ni komentirala, je pa novica razveselila majhno rusko skupnost v mestu.

Kremelj spet zanika
Kabajevo so v zadnjem času tudi pogosto videvali na glavnem trgu v Luganu, v okolici tega največjega italijansko govorečega švicarskega mesta pa so v začetku meseca tudi opazili "neobičajno veliko število" avtomobilov z rusko registracijo.

Prvi je o domnevnem porodu Kabajeve v Švici poročal švicarski tabloid Blick, ki pa je trdil, da je Putin odletel v Švico, da bi bil prisoten ob rojstvu hčerke.

Kremelj že dolgo zanika kakršno koli razmerje med Kabajevo, eno najbolj odlikovanih ritmičnih gimnastičark vseh časov, in Putinom, ki se je lani po 30 letih ločil od svoje žene Ljudmile. V zakonu sta se paru rodili dve hčerki, ki pa se javnosti ne izpostavljata.

Zaradi zadnjih govoric je bil sicer Putinov predstavnik za tisk Dmitri Peskov prisiljen stopiti pred medije in vse skupaj zanikal. "Že stokrat smo to povedali. To sploh ni več smešno," je bil odločen Peskov, ki je zaradi Putinove skrivnostne odsotnosti (predsednika do danes, ko se je srečal s predsednikom Kirgizije, ni bilo na spregled že 11 dni) moral tudi zavračati namigovanja, da je predsednik hudo bolan ali celo mrtev, kot je tudi krožilo po spletu.

Putin se je pred današnjim srečanjem z Almazbekom Atambajevom v javnosti nazadnje pojavil 5. marca, ko se je srečal z italijanskim premierjem Matteom Renzijem.