Queen Latifah je nagrado poklonila spominu na svojo mater. Foto: Reuters
Queen Latifah je nagrado poklonila spominu na svojo mater. Foto: Reuters

Z grammyjem nagrajena glasbenica Cardi B je najprej presenetila zbrane v dvorani Microsoft Theatra v Los Angelesu, ko je nastopila skupaj z možem Offsetom ter raperjem Quavom in Takeoffom iz hiphoptria Migos in pri tem ponosno pokazala svoj že precej viden nosečniški trebušček. Po nastopu na prireditvi ni ostala in tako ni mogla prevzeti nagrade za najboljši video leta za skladbo WAP ‒ kipec je nato prevzela raperka Megan Thee Stallion, ki je pri njem sodelovala, in se pri tem pozabila zahvaliti ravno svoji Cardi B. Napako je popravila nekaj minut pozneje, ko so jo nagradili s priznanjem za najboljšo hiphopizvajalko.

Megan Thee Stallion se je veselila dveh kipcev. Foto: Reuters
Megan Thee Stallion se je veselila dveh kipcev. Foto: Reuters

Enega večjih aplavzov večera je bil deležen tudi Lil Nas X, ki je svojo uspešnico Montero (Call Me By Your Name) uprizoril ob scenografiji, ki je spominjala na stari Egipt, se s solo plesnim vložkom poklonil legendarnemu Michaelu Jacksonu, nastop pa sklenil s poljubom s svojim soplesalcem.

Nagrada za življenjsko delo je šla tokrat v roke glasbenici in za oskarja nominirani igralki Queen Latifah, ki se je v nagovoru ob svoji pokojni mami zahvalila tudi svoji partnerici in sinu: "Eboni, moja ljubezen, Rebel, moja ljubezen." Dana Owens, kot je pravo ime 51-letne zvezdnice, sicer zelo skrbno varuje svojo zasebnost in do zdaj ni nikoli potrdila, da je z Eboni Nichols zares v zvezi, niti ni nikoli želela potrditi govoric, da se jima je pred dvema letoma rodil sin Rebel.

Zbrane je do solz ganila tudi dobitnica za album leta Jazmine Sullivan (za kritiško hvaljeno ploščo z naslovom Heaux Tales), ki je nagrado posvetila svoji materi, ki so ji pred dvema letoma diagnosticirali raka na prsih, zdaj pa je končno bolezen premagala in je lahko z njo stala na odru: "To je moja nagrada. To je moje darilo. Nič na svetu mi ne pomeni več kot to, da je tukaj, z mano."

Lil Nas X med poljubom s plesalcem. Foto: Reuters
Lil Nas X med poljubom s plesalcem. Foto: Reuters

Prireditev, ki je bila posvečena "letu temnopolte ženske", je povezovala Taraji P. Henson, med nagrajenkami pa so bile še igralka Andra Day (za najboljšo igralko), Darnella Frazier, ki je posnela zloglasni posnetek Georgea Floyda med aretacijo, je dobila posebno priznanje, nagrado Shine a Light, ter H. E. R., ki je svoji zbirki letošnjih nagrad dodala še nagrado BET za najboljšo žensko pop- oziroma R&B-izvajalko.

Z nagradami so na koncu večera domov odšli še Lil Baby (najboljši hiphopizvajalec), Chris Brown (najboljši pop/R&B-izvajalec), Giveon (najboljši mladi izvajalec), zasedba Silk Sonic oz. duet Bruna Marsa in Andersona, Paaka pa je bila nagrajena za najboljšo zasedbo leta.