Maria Perello in Rafael Nadal sta par že skoraj 15 let. Foto: Reuters
Maria Perello in Rafael Nadal sta par že skoraj 15 let. Foto: Reuters

Kot je poročal španski tabloid Halo, je na poroki, ki je potekala na območju Punte de l'Avancada, blizu Palme de Mallorce, prisostvovalo 350 gostov, med njimi tudi Nadalova teniška kolega iz španske reprezentance David Ferrer in Feliciano Lopez, košarkar Pau Gasol, nekdanji španski nogometni reprezentant Iker Casillas in pevec Enrique Iglesias. Poroke naj bi se po poročanju tujih medijev udeležil tudi nekdanji španski kralj Juan Carlos I.

Za poročni meni je poskrbela kuharska mojstrica z Majorke Macarena de Castro, ki se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico. Poroka je sicer potekala v popolni medijski izolaciji, vsi povabljenci so na vhodu na posestvo, ki je po medijskih zapisih najdražje v vsej Španiji, morali odložiti vse mobilne naprave, ženina in nevesto pa je med cerkvenim obredom poročil tamkajšnji duhovnik, družinski prijatelj, Bartomeu Catala Barcelo.

Posestvo Sa Fortalesa, ki je bilo zgrajeno leta 1628 za obrambo Majorke pred napadalci, velja za najdražjo posest v Španiji. Leta 2011 jo je za 45 milijonov evrov kupil britanski lord James Lupton. Posest ima pristajališče za helikopter, dva bazena in sedem ločenih vil.

Ob številnih zvezdnikih na poroki ni bilo glavnih dveh Nadalovih tekmecev – Federerja in Đokovića. Foto: Reuters
Ob številnih zvezdnikih na poroki ni bilo glavnih dveh Nadalovih tekmecev – Federerja in Đokovića. Foto: Reuters

Slavje brez dveh največjih tekmecev

Nadal, ki je trenutno drugi igralec sveta, ima do konca sezone še možnost z vrha lestvice ATP izriniti Novaka Đokovića. Na poroko Nadal sicer ni povabil ne Đokovića ne Švicarja Rogerja Federerja, svoja velika tekmeca, ki skupaj z njim tvorita šampionsko teniško trojico, ki prevladuje v vrhunskem moškem svetovnem tenisu.

Maria Perello in Rafael Nadal sta sicer par že od leta 2005, poroko pa sta najavila januarja letos. Nadal je že lani dejal, da si želi imeti otroke in z Mario ustvariti družino.