"Miniaturna" raperka (v višino meri 146 cm) je šla v zadnjih letih večkrat pod nož plastičnega kirurga. Foto: EPA

Raperka, znana po uspešnicah Crush On You, Lady Marmalade, The Jump Off in Magic Stick, ni razkrila, kdo je oče, pa tudi spola dojenčka menda še ne pozna. Za Us Weekly je povedala, da komaj čaka, da bo postala mama. Daljšega porodniškega dopusta ne načrtuje, saj pravi, da je "zaradi dojenčka še bolj divja".

Raperka s pravim imenom Kimberly Denise Jones se je leta 1974 (ali 1975, podatki o njenem datumu rojstva so različni) rodila v Brooklynu, med odraščanjem je zaradi slabih odnosov z družino več let živela na ulici. Kariero je začela leta 1995, njen "mentor" (in ljubimec) je bil zdaj pokojni Notorious B.I.G.

S Kiminega prvenca Hard Core (1996) so prišle tri velike uspešnice, s singlom Crush On You je postavila prodajni rekord za raperko, kot edini ženski hiphoperki poleg Missy Elliott ji je uspelo izdati tri albume, ki so dosegli platinasto naklado. Velikanski uspeh ji je leta 2002 prineslo sodelovanje s kolegicami Mýo, Pink in Christino Aguilero, s katerimi so predelale skladbo Lady Marmalade zasedbe LaBelle.

Leta 2005 se je znašla za zapahi zaradi laganja pod prisego, ko je pričala o streljanju, v katerega so bili vpleteni njeni prijatelji. Med služenjem zaporne kazni je posnela in izdala album The Naked Truth, leta 2009 pa se je pod žaromete vrnila v šovu Zvezde plešejo.