Foto: AP
Foto: AP

Zvezdnico, ki je pred kratkim v Cannesu predstavila svoj prihajajoči režijski prvenec The Deb, sta po pisanju filmske revije Variety na lanski podelitvi baft opazila producenta Bonda Barbara Broccoli in Michael G. Wilson.

Kot je povedala igralka za Variety, je pred podelitvijo baft, ki jo je vodila, producentom Bonda pojasnila nekaj šal, povezanih z agentom 007, zaradi česar so jo povabili na avdicijo. Ta je potekala lani, vendar je igralka "o tem, ali je vlogo dobila, govorila zadržano", piše filmska revija.

Naslednji, 26. del slovite franšize je trenutno v fazi pisanja scenarija. Barbara Broccoli in Wilson sta lani poudarila, da pri iskanju novega Bonda "ne gre le za izbiro igralca za film, temveč za 'novo odkritje'". Med imeni za vlogo tajnega agenta se v medijih omenjata Aaron Taylor-Johnson in Lucien Laviscount.

Z zadnjim filmom o Jamesu Bondu iz leta 2021 Ni čas za smrt se je namreč od vloge legendarnega tajnega agenta poslovil igralec Daniel Craig. Bonda je odigral v petih filmih od leta 2006 dalje, zdaj pa naj bi nastopil čas za iskanje novega obraza.

Barbara Broccoli je lani poleti izjavila, da se producenti še niso osredotočili na nobenega igralca in da bo minilo vsaj dve leti, preden bodo začeli snemati še en film o Bondu. "Nihče ne tekmuje," je tedaj dejala medijem.

Filmi o Jamesu Bondu veljajo za eno najdlje trajajočih filmskih franšiz v zgodovini kinematografije. Do zdaj so posneli 25 naslovov, prvega, Dr. No, leta 1962.