Pevka se zaradi svojih oboževalcev javnih političnih komentarjev večinoma izogiba. Foto: Reuters
Pevka se zaradi svojih oboževalcev javnih političnih komentarjev večinoma izogiba. Foto: Reuters

"Ali resnično mislite, da so naše belske riti edine, ki štejejo? Seveda ne," je za Billboard dejala pevka, ki zaradi svojih oboževalcev tako na levem kot desnem političnem polu precej redko komentira politično dogajanje.

Čeprav se protestov, ki potekajo v zadnjem času, ni udeležila, pa je dejala, da podpira pravico protirasističnih aktivistov do protestiranja: "Razumem, da ljudje želijo biti slišani."

Številni so bili zaradi njenega komentarja precej presenečeni, saj je tovrstne priložnosti za politične komentarje velikokrat izpustila. Leta 2017 je Partonova na odru emmyjev, ko sta Lily Tomlin in Jane Fonda javno kritizirali ameriškega predsednika Donalda Trumpa, na primer ob njima ostala popolnoma tiho. Njen komentar o življenjih temnopoltih je prišel ravno v času, ko je kampanja pred ameriškimi predsedniškimi volitvami v polnem teku.

Politični komentarji zelo natančno zastavljeni

74-letna pevka je nekajkrat v preteklosti že podprla progresivna gibanja. Leta 2014 je podprla poroke istospolnih, podprla je tudi gibanje #JazTudi, zato jo po poročanju BBC-ja nekateri med drugim imenujejo za "ikono feminizma in LGBT-skupnosti".

Njena podpora tovrstnim temam pa je navadno izjemno natančno zastavljena. Pevka poskuša biti vedno čim manj žaljiva ter ljudi spodbuja, naj ne obsojajo drug drugega, saj je "tudi dejanje obsojanja precej velik greh".