Pripravljen na bitko na sodišču. Foto: EPA
Pripravljen na bitko na sodišču. Foto: EPA

Človek, s katerim je bil portoriški glasbenik Ricky Martin do nedavnega v zvezi, je proti njemu vložil prepoved približevanja, sodnik pa je njegovi želji ugodil. Po besedah nekdanjega ljubezenskega interesa, s katerim naj bi bil pevec v zvezi sedem mesecev, zvezdnik razhoda pred dvema mesecema ni dobro sprejel – v bližini njegovega prebivališča naj bi se Martin večkrat potikal, tako pa naj bi se bal za lastno varnost. Ime nekdanje ljubezni, ki se ni obrnila na policijo, kjer bi tožilci odločali, ali je dovolj dokazov za obtožbo, ampak se je nemudoma obrnila na sodišče, po tamkajšnjem zakonu ni smelo biti razkrito.

Z možem Jwanom Yosefom sta poročena od leta 2018. Foto: EPA
Z možem Jwanom Yosefom sta poročena od leta 2018. Foto: EPA

Slavnemu Portoričanu so dokumente želeli na domu vložiti nemudoma, a ga takrat niso našli. Zdaj se je Ricky Martin zatekel na družbeno omrežje Twitter, kjer je javno zanikal obtožbe, ki jih vključuje vloga za prepoved približevanja. Po njegovo naj bi ta temeljila na popolnoma lažnih obtožbah, a se bo s postopkom soočil z dejstvi in dostojanstvom, kot je zanj značilno. "Hvaležen sem za solidarnost, ki sem jo prejel, in jo sprejemam z vsem svojim srcem," je še zapisal pevec in dodal, da zadeve ne sme nadalje komentirati, saj gre za odprto pravno težavo.

"Verjamemo, da bo, ko bodo na dan prišla resnična dejstva, naša stranka oprana krivde," so za AP zagotovili Martinovi zastopniki.

Policija sicer poudarja, da trenutno ni obtožen nikakršnega zločina. Načeloma naj bi prepoved veljala vsaj en mesec, v tem času glasbena zvezda človeka na kakršen koli način ne sme kontaktirati. Sodnik bo pozneje na zaslišanju določil, ali bo prepoved približevanja obstala ali pa jo bodo ovrgli.