Federer uživa v očetovski vlogi. Foto: EPA
Federer uživa v očetovski vlogi. Foto: EPA
Mirka z dvojčicama Mylo in Charlene. Foto: EPA

Tisti, ki so starši, vedo, kako pomembno je rojstvo in da vse poteka dobro. Neverjetno obdobje doživljam, veliko več zanimivih stvari, kot so to recimo zmage na turnirjih ali kaj podobnega. Vse to je zdaj drugotnega pomena. Z Mirko in otroki doživljamo zelo lepe čase, to so časi, ko želiš biti ves čas prisoten. Ves čas jo kličem in ona mene nazaj, in resnično lepo, lepo je.

Roger Federer
Pred tekmo s Francozom Jérémyjem Chardyjem je priznal, da se ni najbolje pripravil, nazadnje, pred enim mesecem, je igral na turnirju v Monte Carlu, po drugem krogu pa se poslavlja tudi od Rima. Dodal je, da bi bil veliko raje z Mirko in otroki. Foto: Reuters

Pred tekmo s francoskim teniškim igralcem Jérémyjem Chardyjem je teniški velikan prvič po rojstvu dvojčkov Lea in Lennyja javno spregovoril o lepem dogodku - priznal je, da se počuti blaženega, kot še nikoli do zdaj. Švicar, ki je kot športnik doživel veliko zmagoslavnih trenutkov, je namreč od prejšnjega tedna ponosni očka kar štirih otrok. Leta 2009 sta se Rogerju in njegovi Mirki rodili dvojčici Myla in Charlene.

"To je najboljši čas v mojem življenju," je pojasnil v Rimu, kot da sam ne bi mogel verjeti, kaj se mu dogaja, da je spet postal oče dvojčkov: "Ko sva izvedela, da pričakujeva dvojčka, je bil to eden izmed tistih trenutkov v življenju, ko si rečeš: 'Vau, ne morem verjeti, resnično se spet dogaja'," je dejal teniški igralec v pogovoru za Daily Telegraph. In nadaljuje: "Ampak ves čas sem čutil, da obstaja ta možnost. Moja sestra Diana ima dvojčka - fantka in punčko. In moja babica po materini strani je imela tudi sestro dvojčico."

Geni in pol, bi lahko rekli, Federer pa doda: "To je res poseben občutek, ne bi mogel biti srečnejši. Vseeno mi je bilo, kaj bova dobila. Bil bi vesel, tudi če bi spet dobila deklici." Tenisač prizna, da sta imela z Mirko zelo težko delo pri izbiri imen, odločila sta se le kakšen dan prej: "Imeni za fanta sva težje izbrala. Mislim, da je veliko lepih ženskih imen, vsa so simpatična, pri fantih pa je čisto druga zgodba."

Myla in Charlene sta enojajčni dvojčici, kako pa je z Leom in Lennyjem? "Ne vemo še. Iz neznanega razloga nam niso znali povedati, ali sta identična. Tako da bomo naredili DNK-test, da izvemo." Novinar Daily Telegrapha je skušal prepričati Federerja, da mu pokaže fotografijo sinov, športnik pa se je le nasmejal in dejal: "Ja, imam fotografijo na svojem telefonu. In ja, kažem jo svojim prijateljem, ampak midva se še ne poznava tako dobro."

Rogerji in Mirke proti preostanku sveta
Ko bodo fotografije objavili, bodo te obšle ves svet, tako kot je novica o rojstvu dvojčkov na spletu sprožila pravo norijo. Ljudje se malo za šalo in malo zares že sprašujejo, ali to pomeni, da bodo v prihodnosti finali turnirjev med posamezniki, posameznicami, ženskimi, moškimi in mešanimi dvojicami v znamenju obračunov med nadobudnimi "Rogerji" in "Mirkami" proti preostanku sveta. "Ja, videl sem to. Smešno je. Prejel sem toliko sporočil in pohval, lepo je videti, da so ljudje srečni zame, še posebej za Mirko, ki je opravila najtežji del."

Na OI vsa družina
Že večkrat je rekel, da namerava igrati tako dolgo, dokler bo užival v igri. Veliko presenečenje bi tako bilo, če ga ne bi videli na olimpijskih igrah v Riu: "Moj načrt je, da gredo otroci z mano, zdaj že znamo ravnati z njimi. Na začetku je bil z Mylo in Charlene to velik izziv, še posebej, ko sta dopolnili eno leto, ko sta začeli hoditi in tekati naokoli." Švicar pravi, da Mirki pomaga, kolikor zmore, doda pa, da jim na poti veliko na pomoč priskočijo stari starši in člani njegove ekipe: "Na poti potrebujemo kar nekaj pomoči, tako da lahko tudi Mirka malo počiva ali pa pride pogledat kakšno tekmo."

Najbolj znani oče štirih se zaveda, da ju z Mirko čaka veliko dela, ampak doda, da to ni čas, ko bi se moral komu smiliti ali pa da bi kdo skrbel zanj, saj številno družinico čaka zanimivo obdobje, prežeto z lepimi trenutki. "Prihodnost je lepa," je končal pogovor Federer.

Tisti, ki so starši, vedo, kako pomembno je rojstvo in da vse poteka dobro. Neverjetno obdobje doživljam, veliko več zanimivih stvari, kot so to recimo zmage na turnirjih ali kaj podobnega. Vse to je zdaj drugotnega pomena. Z Mirko in otroki doživljamo zelo lepe čase, to so časi, ko želiš biti ves čas prisoten. Ves čas jo kličem in ona mene nazaj, in resnično lepo, lepo je.