Cristiano Ronaldo je bil v Teheranu deležen pozornosti na vsakem koraku. Foto: Reuters
Cristiano Ronaldo je bil v Teheranu deležen pozornosti na vsakem koraku. Foto: Reuters

Privrženci 38-letnika so se zbrali pred hotelom, da bi izkoristili redko priložnost in videli legendarnega igralca od blizu. Zaradi turbulentnih diplomatskih odnosov Irana s preostalim svetom vrhunski nogometni klubi in njihovi zvezdniki redko obiščejo to državo. Navijači so mahajoč z Ronaldovimi dresi prav tako proslavljali konec sedemletne prepovedi gostovanja savdskih klubov v Iranu.

Al Nasr je prvi klub iz Savdske Arabije, ki je prišel v Iran po letu 2016. Takrat je ena izmed iranskih militantnih skupin napadla savdsko ambasado v Teheranu.

Od takrat so ekipe iz te države zavračale možnost potovanja v Iran, saj so se bale za svojo varnost. Potem ko sta Iran in Savdska Arabija spet vzpostavila diplomatske stike, je tudi Azijska nogometna zveza dovolila klubom igranje v obeh državah. Pred tem so se dvoboji odvijali na nevtralnih zelenicah.

Tekma prvega kroga azijske Lige prvakov med iranskim Persepolisom in Al Nasrom se bo odvijala za zaprtimi vrati stadiona, torej gledalci ne bodo mogli biti prisotni. To je še posledica kazni Azijske nogometne zveze iz leta 2020, ko je iranski klub prek družbenih omrežij užalil eno izmed indijskih ekip.