Foto: Reuters
Foto: Reuters

Glasbenica je na družbenih omrežjih delila videoposnetek s koncerta leta 2012 v sklopu turneje MDNA, na katerem je spregovorila o enakopravnosti in spoštovanju. V njem med drugim poudarja, da imajo vsi enake pravice.

"Istospolno usmerjena skupnost in istospolno usmerjeni tukaj in po vsem svetu imajo enake pravice in morajo biti zato obravnavani s spoštovanjem, strpnostjo, sočutjem in ljubeznijo," je dejala oboževalcem na koncertu.

Nato je zapisala še, da je zaradi komentarja od ruskih oblasti prejela kazen za en milijon dolarjev. "Ta govor sem imela v Sankt Peterburgu pred osmimi leti in bila zaradi podpore istospolno usmerjenim kaznovana s kaznijo enega milijona dolarjev. Kazni nikoli nisem plačala."

Ruska vlada njene izjave sicer še ni potrdila, skupina vladnih podpornikov pa je zaradi govora že leta 2012 pevko tožila in zahtevala 10 milijonov dolarjev odškodnine. V izjavi so dejali, da je Madonna promovirala homoseksualnost, na koncertu pa so bili tudi otroci, in "to je v Sankt Peterburgu prepovedano".

Dodali so še, da je imelo njihovo mesto zaradi njenih izjav ogromno moralno škodo, še poroča The Independent.