Sandra Oh je najbolj znana kot tekmovalna in na videz hladna zdravnica Cristina Yang v seriji Talenti v belem. Foto: EPA
Sandra Oh je najbolj znana kot tekmovalna in na videz hladna zdravnica Cristina Yang v seriji Talenti v belem. Foto: EPA
Sandra Oh
Jo boste pogrešali? Foto: EPA

"Z ustvarjalnega vidika čutim, da sem resnično dala vse od sebe in da je napočil čas za odhod," je svoj odhod napovedala Sandra in nadaljevala: "Zanimivo je, da sem po tolikšnem času, odkar igram ta lik, dejansko dobila občutek, da tudi ona (Cristina Yang) želi oditi, in jaz sem jo pripravljena izpustiti."

42-letna Sandra Oh, ki je zaradi odlične upodobitve Cristine Yang dobila zlati globus za najboljšo stransko igralko, prislužila pa si je tudi pet nominacij emmy, je razkrila, da je prvič začela razmišljati o odhodu pred podpisom nove dveletne pogodbe leta 2012, ko je vsa "izvirna šestčlanska zdravniška ekipa", ki poleg Sandre vključuje še Patricka Dempseyja, Ellen Pompeo, Justina Chambersa, Jamesa Pickensa Jr. in Chandro Wilson, podaljšala pogodbo.

"Veliko solz sem potočila zaradi tega, že dalj časa sem razmišljala o koncu sodelovanja, toda tega nisem mogla storiti nenadoma. Dve leti sem potrebovala, da sem se čustveno pripravila na ta korak. Na zadnjem snemanju me je Shonda Rhimes poklicala k sebi, vprašala me je, o čem razmišljam. Odgovorila sem ji: 'Pripravljena sem!'"

Odhod zdravnice Cristine Yang iz serije je zagotovo najbolj razžalostil prav avtorico serije Shondo Rhimes, ki se začetka sodelovanja s Sandro spominja tako: "Eden izmed najboljših dni v mojem življenju v poslovnem smislu je bil, ko je Sandra vstopila na avdicijo Talentov v belem, z izjemno upodobitvijo Cristine Yang pa je za vedno spremenila potek serije."

"Zadnjih deset let sem napredovala zahvaljujoč Sandrinemu zaupanju, veri in prijateljstvu. Ne znam vam opisati, kako sem ji hvaležna za sodelovanje v vlogi, ki jo imava obe tako zelo radi. Ko bo Sandra odkorakala stran, se bo serija ponovno za vedno spremenila," je dodala Rhimesova.

Sandrin sodelavec iz serije, Kevin McKidd, ki igra Cristininega moža Owena Hurta, je prav tako hvaležen za sodelovanje s Kanadčanko korejskega porekla: "Počutim se blagoslovljeno in hvaležno, ker sem dobil priložnost delati z njo. Ob njej sem se zrastel v igralskem smislu, ko sem jo spoznal, pa sem postal tudi boljša oseba."

Rhimesova že načrtuje prihodnjo sezono, obljublja pa, da bo Cristina Yang dobila izhod, ki si ga tako zelo želi.

Ohova upa, da bo to dobra stvar: "Hočem, da to proslavimo! Talenti so moja najpomembnejša vloga v življenju. S Cristino sva se razvijali skupaj, skupaj sva rastli, zdaj želim Cristino pripeljati do naslednje faze njenega življenja na najboljši mogoči način - želim, da Cristina Yang živi srečno vse do konca svojih dni."

26. septembra bodo v ZDA začeli predvajati deseto sezono izjemno priljubljene serije, v kateri bomo še zadnjič lahko videli Sandro Oh alias Cristino Yang.