"Zakonito v New Yorku, ampak ne na Instagramu," je zapisala pod eno izmed objavljenih fotografij, na kateri si ogleduje šopke rož. Pod drugo pa je zapisala: "Česar vam Instagram ne dovoli videti. Osvobodite oprsje." Foto: Twitter

22-letnica je svoj polgoli protest razložila z esejem za spletno stran xoJane. "Na začetku tedna sem naredila nekaj precej norega," je zapisala, "Instagram je pred kratkim izbrisal moj račun zaradi nečesa, kar so označili kot 'zlorabo' - kar je bila v resnici moja fotografija v majici in objava jakne, ki sem jo izdelala, ter dveh prijateljic zgoraj brez. Ob tej zlorabi me je Instagram vljudno obvestil, da nisem več dobrodošla v njihovi skupnosti."

Ob tem je pojasnila, da njen položaj ni v nobenem primeru edinstven. "Ženske neprestano mečejo z Instagrama, ker objavljajo fotografije, na katerih se vidi le del prsi, medtem ko so tiste z bradavičkami nesporne," je pojasnila. In zato se je sprehodila po New Yorku zgoraj brez.

Willisova je svoj protest označila kot "priložnost za dialog". A pri tem jo žalosti, da je bila to le priložnost za sedmo silo, da je uporabila njene prsi za senzacionalizacijo svojih zgodb. "Leta 1930 so tudi moške bradavice veljale za izzivalne in sramotne. Za tabu. Kot so zdaj ženske. In moški so tudi protestirali," je še dodala in pozvala ženske k boju.