Jackson je bil v Londonu nazadnje novembra 2006, na podelitvi nagrad WMA, kjer je dobil nagrado za prodanih več kot 100 milijonov izvodov albumov. Foto: EPA
Jackson je bil v Londonu nazadnje novembra 2006, na podelitvi nagrad WMA, kjer je dobil nagrado za prodanih več kot 100 milijonov izvodov albumov. Foto: EPA
Dražba predmetov Michaela Jacksona
Michael Jackson se je odločil, da bo na dražbi prodal nekaj svojih legendarnih predmetov. Foto: MMC RTV SLO/Reuters

Kot poroča tiskovna agencija AFP, sta med kandidati za gostitelje uglednih dogodkov, ki naj bi se zgodili še letos, londonska arena O2 in neimenovana veriga hotelov, ki ima sedež v Las Vegasu. AFP poroča, da so informacijo dobili od vira blizu britanskim pogajalcem, ki pa želi ostati anonimen.

Vir je še izdal, da so Britanci za serijo 30 koncertov ameriškemu pevcu, ki se od leta 2005, ko je bil oproščen obtožb spolnega zlorabljanja otrok, skriva pred javnostjo, pripravljeni plačati okoli 150 milijonov funtov.

Se vrača, ker potrebuje denar?
Zvezdnik naj bi po nekaterih poročilih imel precejšnje denarne težave, ki so vrhunec dosegle, ko je lani proti njemu tožbo vložil bahrajnski princ Abdulla bin Hamad Al Khalifa.

Sin bahrajnskega vladarja je od Jacksona zahteval, da poravna sedem milijonov dolarjev vreden dolg. Na koncu sta se dogovorila zunaj sodišča, Jacko pa je, sodeč po govoricah, ostal brez ficka in zato začel prodajati svoje stvari, o čemer smo že poročali.

Koliko bodo stale vstopnice?
Britanski mediji zdaj ugibajo, koliko bi, če bo Jackson seveda sprejel ponudbo Londončanov, stale vstopnice za njegov koncert - The Times je (po sicer neznani formuli) tako izračunal, da bodo VIP-vstopnice za areno, ki ima 20.000 sedežev stale okoli 1.000 funtov.

T. K.