Andrej Pejić je edini moški, ki se je uvrstil na FHM-jev seznam 100 najbolj seksi žensk na svetu. Foto: Youtube
Andrej Pejić je edini moški, ki se je uvrstil na FHM-jev seznam 100 najbolj seksi žensk na svetu. Foto: Youtube

K Pejiću je namreč nedavno pristopila francoska režiserka Florence Dewavrin s predlogom, ali bi zaigral v njeni filmski verziji klasičnega romana Honoréja de Balzaca Séraphita.

Knjiga, ki je v Franciji izšla leta 1834, se osredotoča na lik androginega lepega bitja, ki ga ljubijo tako moški kot ženske. In kdo bi bil primernejši za glavno vlogo kot polarizirajoči ljubljenec francoskega kreatorja Jeana Paula Gaultiera?
"Andrej je fenomen, o tem ni dvoma - in je edinstven, ni nikogar njemu podobnega," je povedal Pejićev pariški agent Arnand Vanbleus za Frockwriter. "Vsi ga hočejo. A navadno je težava, da bodisi oni nimajo zadostnih sredstev, bodisi mi nismo zainteresirani."

Odkrit v Avstraliji
Pejić se je rodil leta 1991 v Tuzli bosanski Srbkinji in bosanskemu Hrvatu. Med vojno je Andrejeva mama z obema sinovoma pobegnila v Srbijo, kjer so nekaj časa bivali v begunskem taborišču.
Po Natovem bombardiranju Beograda leta 1999 je družina imigrirala v Avstralijo, kjer so Andreja odkrili modni agenti in tako se je začel njegov vrtoglav pohod na modni vrh.
V spodnji galeriji še nekaj fotografij tega edinstvenega manekena.