Sean Combs - Diddy. Foto: Reuters
Sean Combs - Diddy. Foto: Reuters

Univerza bo vrnila Combsov prispevek v višini milijona ameriških dolarjev, prekinila pa je tudi pogodbo o obljubi v višini milijona dolarjev s fundacijo Seana Combsa, je v petkovi izjavi povedal upravni odbor.

"Vedenje gospoda Combsa, kot je mogoče videti v nedavno objavljenem videoposnetku, je nezdružljivo s temeljnimi vrednotami in prepričanji Univerze Howard, zato ni več vreden prevzeti najvišje časti institucije," je odbor zapisal v sporočilu za javnost.

Univerza s sedežem v Washingtonu je sporočila še to, da bo razpustila svoj štipendijski program v imenu Seana Combsa. "Univerza neomajno nasprotuje vsem dejanjem medosebnega nasilja," je dodal upravni odbor.

Nadzorni videoposnetek je iz leta 2016, prikazuje pa Combsa, kako fizično napade svoje nekdanje dekle, pevko Cassie Ventura, v hotelu v Los Angelesu.

Zadnjo v nizu tožb, ki se vrstijo proti Diddyju, je vložila nekdanja manekenka Crystal McKinney. Pravi, da jo je leta 2003, potem ko je bila omamljena zaradi marihuane, ki naj bi vsebovala tudi narkotik, spolno napadel v snemalnem studiu v New Yorku.

Glasbenega mogotca bremenijo tudi druge obtožbe. Preiskovalna enota ameriškega ministrstva za domovinsko varnost je sprožila zvezno preiskavo zoper njega zaradi domnevne trgovine z ljudmi za spolne namene. Preiskovalci so 25. marca v okviru preiskave preiskali njegove domove v Los Angelesu in Miamiju. Proti Combsu ni bila vložena zvezna kazenska obtožba.

Combsa bremenijo tudi obtožbe o pranju denarja in prepovedanih mamilih, ki jih preiskuje zvezna država, piše CNN.