Fotografija ob prihodu v zapor. Foto: AP
Fotografija ob prihodu v zapor. Foto: AP

Seana Kingstona, ki ga je leta 2007 med zvezde izstrelila pesem Beautiful Girls, in njegovo mamo Janice Turner so maja obtožili vodenja organizirane sheme goljufije, kraje premoženja in kraje identitete.

V sodnih dokumentih je razvidno, da naj bi oktobra do marca ukradla skoraj 500.000 dolarjev nakita, banki Bank of America in First Republic Bank naj bi oškodovala za več kot 200.000 dolarjev in več kot 100.000 dolarjev, trgovca Escalade za 160.000 dolarjev, za 86.000 dolarjev sta oškodovala tudi izdelovalca postelj po meri. Skupno naj bi bil sklop goljufij, vrednih milijon dolarjev.

23. maja so tako sina kot tudi mamo zaradi nabora obtožb aretirali. Medtem ko so 61-letnico vklenili, potem ko je specialna enota vdrla v raperjevo najeto vilo na Floridi, so 34-letnega glasbenika, z uradnim imenom Kisean Anderson, policisti prijeli v Fort Irwinu, kjer je nastopal.

Zdaj je pevec, ki je pred leti z Justinom Bieberjem sodeloval pri pesmi Eenie Meenie, že prispel v zapor okrožja Broward, poroča AP.

Robert Rosenblatt, odvetnik Kingstona in njegove matere, je pred tem dejal, da se "veselijo" obravnave obtožb na sodišču na Floridi in da "so prepričani o uspešni rešitvi".

Zvezdnik je sicer že služil dveletno pogojno kazen zaradi trgovine z ukradenim premoženjem. Njegova mati je leta 2006 zaradi kraje več kot 160.000 dolarjev priznala krivdo za bančno goljufijo. Zato je v zaporu odslužila 1,5 leta.