V tožbo so vključili številne fotografije z zabav v Combsovi hiši. Foto: AP
V tožbo so vključili številne fotografije z zabav v Combsovi hiši. Foto: AP

Sean Combs se spopada že s peto tožbo, ki ga obtožuje spolnega napada. Tokrat ga toži glasbeni producent Rodney Jones - Lil Rod. Ta trdi, da ga je raper med snemanjem najnovejšega albuma brez privoljenja otipaval, obenem pa naj bi ga prisilil v spolni odnos s spolnimi delavkami.

Sorodna novica Sean Combs in Gerard Depardieu obtožena novih spolnih zlorab

V sodnih dokumentih je zapisano, da je Jones z zvezdnikom živel in potoval med septembrom 2022 in novembrom 2023. Producentovi odvetniki trdijo, da ga je nekdo omamil, spominja pa se, kako se je zbudil gol, omotičen in zmeden v postelji z dvema spolnima delavkama in glasbenikom. Raper naj bi ga nagovarjal k temu, da bi se zapletel tudi z njegovimi prijatelji in da bi sodeloval pri nezakoniti dejavnosti.

V tožbo so vključili številne fotografije z zabav v Combsovi hiši. Na njih naj bi bila mladoletna dekleta in spolne delavke, ki naj bi jih "oskrbovali" z mamili, poroča BBC.

Obtožen tudi raperjev sin, vse obtožbe pa naj bi bile "fikcija"

Poleg Diddyja so v tožbi imenovani tudi drugi obtoženci – raperjev sin Justin, izvajalčeva vodja osebja Kristina Khorram, izvršni direktor podjetja Universal Music Group Lucian Grainge in nekdanja izvršna direktorica založbe Motown Records Ethiopia Habtemariam.

Graingea, Habtemariam, Motown Records, Love Records in Universal Music Group dokumenti obtožujejo, da "niso ustrezno spremljali, opozorili ali nadzirali" dejanja Seana Combsa, njegovega sina in vodje njegovega osebja.

Sorodna novica Le dan po vložitvi tožbe zaradi nasilja in posilstva Diddy pevki Cassie ponudil poravnavo

Jones zahteva 30 milijonov dolarjev.

Tiskovni predstavnik Justina Combsa je za spletno stran TMZ povedal, da je to "jasen primer obupanega človeka, ki se zateka k obupanim dejanjem v upanju na plačilo". "Imamo prepričljive, neizpodbitne dokaze, da so njegove trditve popolna laž," je dejal Shawn Holley, odvetnik izvajalca, ki je trditve v tožbi, vloženi na newyorškem sodišču, oklical za "čisto fikcijo". Napovedal je, da bodo obtožbe obravnavali na sodišču in ukrepali proti tistim, ki jih podajajo.

Proti njemu tožbo vložili še štiri osebe

Nekdanje dekle 54-letnika Cassandra Ventura ga je novembra tožilo, češ da jo je izvršni direktor založbe leta 2018 posilil ter jo več let spolno in fizično zlorabljal. Glasbenika sta poravnavo dosegla dva dni pozneje. V skupni izjavi za javnost je Ventura zapisala, da se je "odločila, da bo to zadevo rešila sporazumno pod pogoji, nad katerimi ima določeno stopnjo nadzora". Zvezdnik hiphopa pa je ob tem dodal: "Odločila sva se, da bova to zadevo rešila sporazumno. Cassie in njeni družini želim vse najboljše."

Proti njemu so zatem vložili tožbo še štirje ljudje. Eden izmed njih trdi, da jo je Combs omamil in spolno napadel ter nato drugim pokazal videoposnetek napada, druga ženska pa pravi, da sta raper in še en moški izmenično posilila njo in njeno prijateljico v zgodnjih 90. letih.

Zvezdnik je zanikal vse obtožbe na svoj račun: "Naj bom popolnoma jasen: nisem storil nobene od očitanih groznih stvari. Boril se bom za svoje ime, svojo družino in za resnico."