Dubrovnik velja za priljubljeno mesto bogatih turistov. Foto: Reuters
Dubrovnik velja za priljubljeno mesto bogatih turistov. Foto: Reuters

Princ Mohamed bin Zajed al Nahjan je s prijatelji v Dubrovnik prispel prejšnji teden z luksuzno 145-metrsko jahto Yas, ki je v lasti njegovega očeta Hamdana bin Zajeda al Nahjana. V soboto se je druščina zabavala v znanem lokalu Culture Club Revelin v starem mestnem jedru Dubrovnika. Ko so se v nedeljo nekaj pred 6. uro zjutraj začeli odpravljati iz kluba na jahto in so videli račun, pa so ostali brez besed, poroča Jutarnji list.

Znesek je bil tako visok, da niti bogati princ pri sebi ni imel dovolj denarja, da bi osebno plačal račun, zato so prispevali tudi njegovi prijatelji, s katerimi je preživel noč. Menda so gosti iz emiratov sprva zavrnili plačilo tako visokega računa, zato je osebje lokala poklicalo policijo. Iz kluba so sicer sporočili, da so se zadeve nato hitro uredile ter da ni bilo nobenih incidentov.

Princ Mohamed bin Zajed al Nahjan je v Duborvnik prispel s 145-metrsko jahto. Foto: Reuters
Princ Mohamed bin Zajed al Nahjan je v Duborvnik prispel s 145-metrsko jahto. Foto: Reuters

Tuji gosti se bodo verjetno dolgo spominjali junijske noči v Revelinu, ko so se po navedbah hrvaških medijev zabavali ob peninah Armand de Brignac, Roederer Cristal Rose in Dom Perginon ter viskiju Chivas Regal. Višina končnega računa naj bi bila sicer enaka znesku, ki meji na letno plačo večine zaposlenih v Revelinu.

Steklenica za 16 tisoč evrov
Pri časopisu Jutarnji list so objavili tudi fotografijo izdanega računa. Najdražja je bila šestlitrska steklenica penine Armand de Brignac Ace of Spades Gold brut - Metuzalem, za katero je družba z jahte plačala 120.000 kun (16.210 evrov). Spili so tudi 13 steklenic penine Louis Roederer Cristal Rose Brut Millesime, ki v Revelinu stane 10.000 kun (1.350 evrov) za 0,75-litrsko steklenico.

Obiskovalci kluba so za časopis razkrili, da družba iz Združenih arabskih emiratov ni vzbujala posebne pozornosti in se je zabavala kot drugi gosti. Pijačo so plačali tudi hostesam in plesalkam v klubu.